Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Illustration Lean

Foto: Tilda Olin, Åstorps kommun

Åstorps första leancoacher klara!

I Åstorps kommun arbetar vi enligt Lean-metoden, vilket innebär att vårt arbete och förhållningssätt ska genomsyras av att skapa värde för våra medborgare.

Som ett led i detta utbildades elva medarbetare under 2016 till att bli kommunens egna leancoacher - ett internt och viktigt stöd förde verksamheter som vill utveckla sitt kvalitetsarbete enligt Lean. Den 17 mars gick våra första leancoaher i mål. Detta firades med en dag med lärorika erfarenhetsutbyten, inspiration inför framtiden och diplom delades ut till våra Lean-certifierade kollegor.

 

Bidra till att skapa "fler bra dagar på jobbet"

Nu står våra leancoacher till förfogande till kommunens verksamheter för att vi ska kunna skapa verksamhetsnytta, minska onödig administration, ge utrymme för nytänk och bidra till "fler bra dagar på jobbet" - vilket i slutändan gagnar både våra verksamheter, medarbetare och kommuninvånare.

 

Leancoacherna ska vara ett stöd i verksamheternas utvecklings- och förbättrings arbete. Genom utbildningen har coacherna bland annat fått:

• Förståelse och insikt för både Lean tanke-och arbetssätt

• Metoder och verktyg för ett engagerat förbättringsarbete

• Praktisk träning i olika Leanverktyg och dess tillämpningsområden

 

En fantastisk resa är påbörjad

Åstorp kommun kommer under det kommande året att utbilda fler omgångar med Leancoacher som kan bidra i förbättringsarbetet. För att leda utvecklingen anställdes Heather Ricks i februari som projektledare för införandet av Lean Åstorp. Heather, som ursprungligen är från Skottland, har erfarenhet från bland annat förbättringsarbete av produkter och tjänster inom Rolls-Royce Marin. Hon har tidigare både jobbat i Storbritannien och Värmland.

 

- Jag ser fram emot att få vara med på den här fantastiska resan och har redan nu märkt att många medarbetare har insett att de gör och kan göra skillnad tillsammans. Det är häftigt att få jobba i en kommun som är så framåt och satsar mycket på sina medarbetare - det är de som är experterna, säger Heather.

 

Mer information om våra verksamheters arbete med Lean Åstorp kan du läsa om här: Lean i Åstorp

 

 


När du vill veta mer, kontakta...

Heather Ricks

Projektleare, Lean

Kommunstyrelseförvaltningen

Heather.Ricks@astorp.se

Telefon: 042-640 11

 

Senaste publiceringsdatum: 2017-03-30
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna