Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Kulturskolan

Musikskolan har blivit kulturskolan, och i kursutbudet finns numera musik, teater, barnmusikyoga och filmskapande. Varmt välkomna alla barn och ungdomar! Foto: Linda Haddemo / Åstorps kommun

Åstorps kulturskolas resa in i framtiden!

Tidigare hette det Åstorps musikskola – det gör det inte längre. Nu är det Åstorps kulturskola som gäller, med ett utökat utbud av aktiviteter i nyrenoverade lokaler.

Åstorps kulturskola står inför en nystart – med nytt namn, fler aktiviteter och bredare verksamhet samt uppdaterade och fräschare lokaler för besökare och personal.

 

– Tidigare hade skolan inriktning enbart musik och instrument, så är det inte längre, även om vi så klart fortfarande värnar om det musikaliska intresset, säger Harriet Jönsson, kulturskolechef på Åstorps kulturskola.

 

– Vi erbjuder nu ett bredare program med teater och vår väldigt populära satsning, barnmusikyoga, menar hon.

 

Tanken är att i framtiden dessutom utvidga utbudet på kulturskolan ytterligare.

– Vi ska bli en kulturskola i tiden, så vi tittar hela tiden på hur vi kan utveckla utbudet. Tanken är att vi ska satsa på workshops i filmproduktion under våren och sommaren och starta upp en större satsning under hösten. Vi är nu på jakt efter en lärare som kan leda undervisningen i filmproduktion, säger Harriet Jönsson.

 

Utveckling av verksamheten

En kulturskola i tiden innebär inte bara att utbudet ska utvecklas, det handlar även om inkludering och utveckling av både innehåll, personal och lokaler.

– Kulturskolan i Åstorp ska vara inkluderande, vi vill utveckla samarbetet med kommunens skolor, så att fler unga får chansen att ta del av det vi erbjuder. Samtidigt vill jag ge våra lärare ännu bättre förutsättningar att trivas hos oss, menar Harriet Jönsson.

 

När man öppnar dörren till kulturskolan idag är det tydligt att resan mot framtiden har börjat – även fysiskt. Den anrika byggnaden får ett lyft både på utsidan med nytt tak och lokalerna får just nu en ordentlig uppfräschning. Det målas och byts belysning, nya innertak sätts upp och lokalerna anpassas efter de aktiviteter som skolan erbjuder. Och senare i år planeras en ordentlig kick off för skolan i sina upprustade lokaler och nya inriktning.

 

– Vi har bara påbörjat resan för Åstorps kulturskola, nu ska vi ta skolan in i framtiden, avslutar Harriet Jönsson.

 

När du vill veta mer, kontakta...

Harriet Jönsson

Kulturskolechef

Åstorps Kommun

Tel 042-642 46

harriet.jonsson@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2017-02-13
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna