Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Susanne Wallin Pettersson, Åsa Edahl och Wilhelm Rosendal

Susanne Wallin Pettersson, Åsa Edahl och Wilhelm Rosendal. Foto: Tilda Olin/ Åstorps kommun

Åstorp stod värd när 13 kommuner kom på besök

Kvalitetsledningssystem stod på agendan när Åstorp kommun tillsammans med Stratsys anordnade en nätverksträff för södra Sveriges kommuner. Inspirationen lyste i rummet när föredragare pratade inför gästerna om hur de kan kvalitetssäkra sin verksamhet.

De enkla lösningarna kan vara de bästa

Susanne Wallin Pettersson från 2lern var inbjuden föreläsare. Hon fick alla gäster att börja tänka ännu mer konkret: Vart ska man börja? Vilka aktiviteter ska man först lägga in i sitt ledningssystem?


- Det ska vara enkelt och kul att arbeta med sitt kvalitetsledningssystem. Man måste ibland bara våga börja, ofta är de enkla lösningarna de bästa, säger Susanne Wallin Pettersson.


Erfarenhet och gemensam kunskap

Ett genomgående tema för dagen var möjligheten till nätverk och reflektion. Skapandet av kontakter både inom regionen och ut till andra län är viktigt och något att ta vara på. Därför fanns det utsatt tid till reflektion och erfarenhetsutbyte under dagen.


- Jag blir glad när jag ser att människorna här inne ger varandra inspiration och motivation när de pratar med varandra, det är ju medarbetarna som är de sanna experterna, säger Wilhelm Rosendal, konsult på Stratsys.


Åstorp på kartan

Vissa av dem inbjuda hade varit i kommunen innan och för andra var detta första gången. Åstorp bjöd gästerna på strålande sol och en del passade på att ta en promenad under lunchen.


- Jag är stolt över att vi fått möjligheten att visa upp oss som kommun och levererat en riktigt bra dag som helhet, säger Åsa Edahl, områdeschef Astern.


När du vill veta mer, kontakta...

Åsa Edahl

Områdeschef Asten

Socialförvaltningen

Tel 042-643 18

asa.edahl@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2017-04-12
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna