Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

VI ÖPPNAR DÖRRAR FÖR FRAMTIDEN

Läsårstiderna för 2017/18 finns nu publicerade!

För er som redan börjat planera för nästkommande läsår kan vi informera om att läsåret 2017/18 kommer att se ut enligt följande:

 

Höstterminen 2017 börjar måndagen 21 augusti och slutar torsdagen 21 december.

Vårterminen 2018 börjar tisdagen 9 januari och slutar fredagen 15 juni.


För de kompletta läsårstiderna kan du klicka härPDF (pdf, 204.9 kB) så kommer du direkt till dem!

 

 

I Åstorps kommun finns sju kommunala och en fristående grundskola, 18 kommunalt drivna och två fristående förskolor samt vuxenutbildningscentrum med SFI och gymnasiets individuella program.


Cirka 3400 barn och elever går i skolor och förskolor i Åstorps kommun. Det finns knappt 600 anställda i bildningsförvaltningen.

2016 har Åstorp 20 st förstelärare. Alla förstelärare har genomgått ett sex månaders långt meriteringsprogram (Aretemeriteringlänk till annan webbplats). Genomgången meritering är ett bevis för särskild yrkesskicklighet.


Meriteringsprocessen är förankrad utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet och är ett sätt att kvalitetssäkra och objektivt handha tillsättningen av förstelärartjänster. Åstorps förstelärare arbetar övergripande i hela kommunen med uppdraget att förändra och utveckla det pedagogiska arbetet, i syfte att öka elevernas kunskapsresultat.

Tre grundskolor deltog i forskningsprogrammet ”Inkluderande lärmiljöer” som handlade om hur alla elever ska erbjudas lärmiljöer som är inkluderande. Projektet samordnades av Ifous (Innovation, Forskning och Utveckling i Skolan). Projektet avslutades i september 2015. Om du vill läsa om Åstorps del i utvecklingsprogrammet kan du läsa vidare härPDF (pdf, 119.7 kB).


Kommunen deltar i Skolverkets satsning på naturvetenskap och teknik. Två naturvetenskap- och teknikutvecklare (NT-utvecklare) inom förskolan utbildas under en treårsperiod i Skolverkets regi. De ska arbeta lokalt för att utveckla lärandet kring naturvetenskap och teknik.

Fram till och med 2017 kommer samtliga förskole- och skolenheter granskas av Qualis kvalitetssäkringssystem. Många av kommunens för- och grundskolor är redan nu Qualis-certifierade. Mer information om resultaten finns på enheternas egna sidor.


Bildningsfövaltningen satsar på ett systematiskt miljöarbete. Ett resultat är att 2014 fick alla förskolor i Tingdal/Björnåsområdet ”Grön Flagg” (en miljöcertifiering).


Bildningsnämnden är den ansvariga facknämnden i Åstorps kommun och du kan läsa mer om vilka som är ledamöter och vilka mål nämnden har satt för mandatperioden genom att klicka här!

Senaste publiceringsdatum: 2017-04-06
Sök på hela astorp.se
Kontakt

Medborgarkontoret

Storgatan 7
265 80 Åstorp

Tfn: 042-643 00
Fax: 042-506 23
E-post: mbk@astorp.se


Frågor om förskola/barnomsorg?
Klicka här eller kontakta:
Eva Månsson
042-641 63
eva.mansson@astorp.se


Bildningsförvaltningen
Storgatan 7
265 80 ÅSTORP
042-641 49
bin@astorp.se


Annika Hoppe
Förvaltningschef
042-641 50
annika.hoppe@astorp.se