Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Välkomna till Kyrktuppens förskola

Kyrktuppens förskola tillhör Björnekulla – Västra Broby församling och vi finns på nedre plan i församlingshemmet vid Björnekulla kyrka. Vår förskola har stora fina lokaler och en härlig utemiljö.  Vi följer Förskolans läroplan precis som andra förskolor. Alla familjer är välkomna – inget krav att tillhöra Svenska kyrkan.


Kyrktuppens förskola strävar efter att ha en liten barngrupp där alla barn blir sedda. Vi har 20 barn i åldrarna 1-5 år. Vi vill att barnen ska känna sig trygga och lägger stor vikt på socialt samspel - hur vi är mot varandra. Viktigt att alla trivs och att vi har roligt tillsammans, både stora och små. Vi är nyfikna på livet och genom leken upptäcker vi världen.

 

Några dagar i veckan delar vi in oss i grupper. Vi arbetar med olika Teman. Nu i vår arbetar den Lilla gruppen med Temat Skogens Djur och den Stora gruppen arbetar med Temat Rim, Ramsor & Rörelsesånger. Vi tycker om att pyssla, sjunga, ha gymnastik och ge oss ut på äventyr i närmiljön. Skogen finns alldeles i närheten och där är vi ofta på besök.


Ibland åker vi även ut på längre utflykter. I våras hade vi en familjeutflykt till Ystad Djurpark och i höstas åkte de stora barnen tåg till Lekoseum i Osby

 

Boka gärna in ett besök på tel. 042-569 10


Vår målsättning är:

  • Att barnen känner trygghet och glädje på förskolan
  • Att barnen ges möjlighet att utveckla sin nyfikenhet samt lusten att leka och lära
  • I socialt samspel lär vi oss att vara en god kamrat

 

 

 

 

 

Senaste publiceringsdatum: 2017-01-04
Sök på hela astorp.se
Kontakt

Annika Persson

Förskolechef


Kyrktuppens förskola
Järnvägsgatan 24

265 31 Åstorp
Tel: 042 569 10
annika.persson@svenskakyrkan.se