Snart öppnar Kvidinge friluftsbad

Bild

Den 12 juni öppnar friluftsbadet i Kvidinge. Badet kommer vara öppet större delen av sommaren.

Kvidinge friluftsbad har tre tempererade bassänger och från badet har du fin utsikt över Söderåsen.

Nytt för i år är att det kommer finnas en container fylld med lekmaterial såsom bollar och kubbspel som går att låna. Det kommer även anläggas en beachvolleyplan, fotbollsmål och pingisbord. Fritidsgårdarna flyttar även ut en del av sina verksamheter och anordnar flera roliga aktiviteter på friluftsbadet.

För dig som vill motionssimma i 25 metersbassängen utökar vi den möjligheten med ytterligare en morgon varje vecka.

Om du vill ha en paus så finns det möjlighet besöka badets kiosk eller låna böcker och tidningar från kommunens biblioteksvagn.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Folkhälsomyndigheten rekommenderar till fysisk aktivitet utomhus och därför är Kvidinge friluftsbad öppet i sommar. Friluftsbad och badhus är även undantagna lagen om max 50 besökare. Enligt Folkhälsomyndigheten sprider sig inte covid-19 via bassängvatten eller annat badvatten. Däremot är simskolan stängd enligt tidigare beslut.

Vi kommer att informera om avstånd mellan besökare och tillsammans skapa förutsättningar för en fin sommar på friluftsbadet. I nuläget är det inte bestämt om bastu och omklädningsrum kommer att vara öppna. Mer information kommer efterhand.

Tillsammans hjälps vi åt att följa myndigheternas rekommendationer: håll avstånd till andra, tvätta händerna noga och stanna hemma om du är det minsta sjuk.

Om du vill veta mer eller har några önskemål är du varmt välkommen att kontakta oss.

Här hittar du mer information om Kvidingebadet:

Senast ändrad • 2020-05-14

Kontakt