Håll avståndet på restauranger, barer och caféer

Bild

Restauranger, barer, caféer, skolmatsalar och andra matserveringar ska ha rutiner för att undvika trängsel mellan människor. Det är viktigt att alla som besöker matställen kan hålla mer än en armlängds avstånd till varandra.

När du äter ute får du bara äta och dricka när du sitter vid ett bord. Du kan beställa, betala och hämta mat till bordet, till exempel från en buffé, om det inte leder till köer eller trängsel. Du kan också beställa och ta med dig hämtmat som vanligt.

Om du upplever att ett matställe inte gör tillräckligt för att du och andra kunder ska kunna hålla avstånd och följa trängselreglerna kan du kontakta miljökontoret eller kundtjänst.

Miljökontoret i Åstorps kommun kontrollerar inte hur invånare håller avstånd i offentliga miljöer som köpcenter, parker, parkeringar och andra platser. Det är ett ansvar som vi alla måste påminna varandra om och hjälpas åt att följa. På serveringar och matställen har miljökontoret däremot ett uppdrag att kontrollera de anpassningar och rutiner som finns för att gäster ska kunna följa trängselreglerna.

Senast ändrad • 2020-05-15

Kontakt