Bevattningsförbud i Åstorps kommun

NSVA inför bevattningsförbud i Åstorps kommun med omedelbar verkan. Orsaken är att kapaciteten i vattenverken är lägre än förbrukningen. Kommunalt dricksvatten får under bevattningsförbudet endast användas till personlig hygien, mat och dryck.

Stäng meddelande

Åstorp sjunde bästa kommunen i Sverige på avfallshantering

Bild

Bild: NSR

Att Åstorpsborna är bra på avfallshantering visste vi redan, men nu har vi fått bekräftat att Åstorp är bland de bästa kommunerna i Sverige.

Varje år delar branschorganisationen Avfall Sverige ut ett pris till den kommun som är bäst på hållbar avfallshantering. I år har Åstorps kommun klättrat upp till sjunde plats från fjolårets niondeplats.

Beräkningen görs utifrån ett sammanvävt index som speglar avfallsverksamheten på ett övergripande sätt. De tittar på avfallsmängder, sortering, körsträcka för insamling av mat och rest, bränsle och hur nöjda kunder. Detta räknas med olika index för de olika parametrarna. Maxpoäng är 100 och i år fick Åstorp 87,5.

Bra jobbat till alla kommuninvånare, NSR och kommunens anställda som sätter fokus på avfallsfrågan!

Vill du veta mer om avfallshantering?

Vill du lära dig mer om avfall och miljö? På NSR:s hemsida finns guider och information om hur du kan hjälpa miljön genom att sortera rätt.

Senast ändrad • 2020-06-05