108 feriejobb tillsatta i Åstorps kommun

Bild

Feriearbetarna Ella Sjöström, Donika Dani, Sedina Nocic, Maja Ivarsson, Emil Edvinsson, Liam Petersen, Muhaimen Ali och handledare Max Bornheim.

Åstorps kommun har med sina 108 tillsatta ferieplatser nått målet med att erbjuda sysselsättning till så många som möjligt av kommunens ungdomar.

Genom ett nära och kreativt samarbete mellan arbetsmarknadsenheten och kommunens verksamheter har totalt 108 feriejobb tillsats, trots rådande situation och jämfört med 68 platser föregående år. Statliga och regionala extramedel som skjutits till har använts för att skapa platserna.

För att lyckas nå målet har arbetsmarknadsenheten i samarbete med kultur och fritid och tekniska kontoret bildat utegrupper med ferieungdomar som utför enklare grönytearbete, förbättring av utemiljöer och skräpplockning.

Utöver feriearbetarna har näringslivsavdelningen hjälpt till att tillsätta 15 platser för sommarlovsentreprenörer i insatsen Ung Drive och 8 ungdomar deltar i Sportcamp.

- För många ungdomar är det kommunala feriearbetet den första kontakten med arbetsmarknaden, en första glimt in i arbetslivet. Och eftersom det även har varit svårare att få sommarjobb i privat sektor är vi mycket glada över att ha uppnått detta viktiga mål i Åstorp, säger Paul Nilsson, områdeschef på arbetsmarknadsenheten.

Senast ändrad • 2020-07-15

Kontakt