Ny aktivitetsrunda i Hyllingeskogen lockade till rörelse

Bild

"Sprattelgubben" är en av rörelserna som eleverna från Haganässkolan utför.

Idag testade skolelever den nya aktivitetsrundan i Hyllingeskogen. Längs den två kilometer långa motionsslingan finns 12 informationsskyltar uppsatta som ska locka till utomhusträning och rörelseträning för både unga och gamla.

”Regnbågen”, ”Sprattelgubben” och ”Skidåkarhopp” är några av rörelserna som utfördes av elever på Haganässkolan. Den nya aktivitetsrundan kallas ”Puls och styrka” och passar folk i alla åldrar och den som tränar själv eller tillsammans med andra.

På alla skyltar finns fakta om hur fysisk aktivitet påverkar kroppen och hjärnan. Genom att scanna skyltarnas QR-koder med mobilkameran kan man se filmer om hur de olika övningarna ska utföras.

- I Åstorp är det nära till naturen var man än bor, och vi jobbar ständigt med att förbättra våra ströv- och motionsområden för att uppmuntra till motion och rörelse. Här i Hyllingeskogen har vi förutom aktivitetsrundan även förbättrat underlaget i elljusspåret med nytt grus och satt ut bänkar. Under vinterhalvåret ska vi även anlägga en mountainbikebana i området, säger Jonny Norrby, kultur- och fritidschef i Åstorps kommun.

Vidare planeras även en aktivitetsrunda i Kvidinge och Prästamarken.

Företaget bakom idén

Bakom de skyltbaserade aktivitetsrundorna står företaget Träning i livet. De vill ge en ny vinkling på hur vuxna och barn på ett roligt och utmanande sätt kan röra sig tillsammans med andra i sitt eget tempo. Åstorps kommun är en av flera kommuner som nappat på konceptet och rundorna finns på flera platser i Sverige.

Senast ändrad • 2020-10-08