Nu kan gymnasieelever i Åstorps kommun hämta skollunch

En person äter mat från en tallrik

Från och med 11 januari kan gymnasieelever och studerande på introduktionsprogrammen hämta hem skollunch på utvalda grundskolor i Åstorps kommun. Eleverna beställer lunchen via kommunens e-tjänst.

Fjärr- och distansundervisning i gymnasieskolan gör att många elever går miste om skollunchen. Därför har Åstorps kommun beslutat att erbjuda gymnasieelever gratis skollunch i form av matlådor som kan värmas upp hemma.

– Vi tycker det är viktigt att ungdomarna erbjuds en lunchmåltid. Alla har kanske inte möjlighet att ordna lunch själv och då är det bra att kunna erbjuda detta, säger Annika Hoppe, förvaltningschef på Bildningsförvaltningen i Åstorps kommun.

– Jag är glad över att vi kan erbjuda gymnasieeleverna denna service när de studerar hemifrån och tror detta underlättar för både elever och vårdnadshavare, säger Jonas Jönsson, kommunchef i Åstorps kommun.

Erbjudandet om skollunch gäller för gymnasieelever som är folkbokförda i Åstorps kommun och så länge som fjärr- och distansundervisning pågår. Studerande på introduktionsprogrammen erbjuds lunch när de har fjärrundervisning mellan den 11 januari och 24 januari.

Lunchlådorna tillagas i kommunens centralkök och hämtas utanför skolköken/varuintagen på utvalda grundskolor från och med den 11 januari. Eleverna beställer lunchen via kommunens e-tjänst. Sista beställningsdag för lunch i vecka 2 (11-15 januari) är den 6 januari.


Här kan du hämta skollunch

Eleverna kan hämta hem lunchlådorna på utanför skolköket/varuintaget på följande grundskolor:

  • Björnekullaskolan, Åstorp
  • Kvidinge skola, Kvidinge
  • Hyllinge skola, Hyllinge
  • Nyvångs skola, Nyvång

Lunchen hämtas mellan klockan 13.00 och 15.00 på måndagar och onsdagar.
Lunch för måndag och tisdag hämtas på måndagar.
Lunch för onsdag, torsdag och fredag hämtas på onsdagar.

Senast ändrad • 2021-01-14

Kontakt