Åstorps bibliotek öppnar för besökare

Efter nästan tre veckors stängning öppnar biblioteken i Åstorps kommun återigen för besökare den 7 januari. Detta efter att regeringen och Folkhälsomyndigheten uppdaterat sina rekommendationer för bibliotek. Verksamheten anpassas efter de restriktioner som gällde tidigare och besökare uppmanas göra korta ärenden.

Folkhälsomyndigheten och regeringen presenterade den 18 december nya restriktioner om att stänga kommunala verksamheter som inte är nödvändiga till och med den 24 januari. I Åstorps kommun stängdes bland annat bibliotek, idrottshallar och ishall.

Nu har Folkhälsomyndigheten uppdaterat sina rekommendationer och bibliotek ingår inte längre i de verksamheter som bör hålla stängt. Biblioteken i Åstorps kommun kommer därför att öppna igen torsdagen den 7 januari med de restriktioner och anpassningar som gällde innan stängningen. Meröppet förblir däremot stängt tillsvidare och biblioteken i Hyllinge, Kvidinge och Nyvång har begränsade öppettider.

– Våra besökare är välkomna att låna och lämna böcker, hämta beställt material och använda dator. Men vi uppmanar alla att göra snabba ärenden och inte använda biblioteket som mötesplats, säger Eskil Rönnberg, bibliotekschef i Åstorp kommun.

Under förra våren och hösten har flera åtgärder vidtagits för att biblioteket ska vara en säker miljö för både besökare och personal. Luftigare möblering och borttagna sittplatser gör det enklare att hålla avstånd. Datorer bredvid varandra har stängts av och datortiden är begränsad.

Öppettider på biblioteken från 7 januari

Öppettiderna på biblioteken har ändrats tillfälligt för att bromsa smittspridningen. Meröppet på biblioteken i Åstorp och Kvidinge är stängt tillsvidare.

Åstorps bibliotek

Öppettider
Måndag: kl. 10-18
Tisdag - fredag: kl. 10-16
Lördag: kl. 10-13
Kontakt: 042-642 20 eller biblioteket@astorp.se

Hyllinge bibliotek

Öppettider: Måndagar kl. 16.00 - 18.00
Kontakt: 042-23 43 83 eller biblioteket.hyllinge@astorp.se

Kvidinge bibliotek

Öppettider: Tisdagar kl. 14.00 - 18.00
Kontakt: 0435-200 07 eller biblioteket.kvidinge@astorp.se

Nyvång bibliotek

Öppettider: Torsdagar kl. 15.00 - 17.00
Kontakt: 042-642 70

Andra sätt att ta del av bibliotekets utbud

Take-away lån på biblioteket

Du kan ringa huvudbiblioteket i Åstorp på telefon 042-642 20 eller kontakta ditt områdesbibliotek och berätta vilka böcker och andra medier som du önskar låna. När vi samlat ihop dina önskemål ringer vi upp dig och kommer överens om när det passar för dig att hämta dina lån. Vi möter dig utanför biblioteket så att du slipper gå in. Du kan såklart få samma service när du vill hämta dina reserverade böcker.

Det digitala biblioteket

Det digitala biblioteket är alltid tillgängligt. Här kan du beställa böcker, låna e-böcker och e-ljudböcker samt läsa massor av tidningar från hela världen.

Läs och lyssna digitalt (Familjen Helsingborgs webbplats)
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Länkar till digitala tjänster (Familjen Helsingborgs webbplats)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad • 2021-01-07

Kontakt