Distansundervisning för elever i årskurs 7-9

En person sitter med en laptop.

Starten på vårterminen blir annorlunda för högstadieeleverna i Åstorps kommun. Samtliga högstadieskolor går över till fjärr- och distansundervisning under två veckor. Under denna tid erbjuder kommunen skollunch i form av lunchlådor som kan värmas upp hemma.

Efter jullovet, mellan den 11 till 24 januari, kommer all undervisning för elever i årskurs 7-9 att bedrivas på distans. Det beslutade Åstorps kommun under torsdagseftermiddagen med anledning av Smittskydd Skånes rekommendation om distansundervisning för högstadieelever.

– Vi väljer att följa Smittskydd Skånes rekommendation och ställer om till fjärr- och distansundervisning från och med skolstart den 11 januari. Vi började planera för detta redan innan jul, så vi är förberedda och redo, säger Annika Hoppe, förvaltningschef på Bildningsförvaltningen i Åstorps kommun.

Totalt berörs cirka 655 elever på Björnekullaskolan och Hyllinge skola. Alla berörda elever och vårdnadshavare kommer under veckan att få information via skolans informationssystem Tieto Education.

Elever i årskurs F-6 samt elever på grundsärskolan har undervisning som vanligt.

Skollunch - lunchlådor att hämta

Under tiden för distansundervisningen erbjuder Åstorps kommun gratis skollunch i form av lunchlådor som kan värmas upp hemma. Eleverna kan hämta hem lunchlådorna på utanför skolköket/varuintaget på följande grundskolor:

  • Björnekullaskolan, Åstorp
  • Kvidinge skola, Kvidinge
  • Hyllinge skola, Hyllinge
  • Nyvångs skola, Nyvång

Senast måndag 11 januari klockan 07.00 behöver du beställa lunch för onsdag, torsdag och fredag i vecka 2. Lunch för måndag och tisdag uteblir denna vecka.

Fortsättningsvis behöver du göra din beställning senast tisdag veckan innan den vecka du beställer maten till.

Lunchen hämtas mellan klockan 13.00 och 15.00 på måndagar och onsdagar.
Lunch för måndag och tisdag hämtas på måndagar.
Lunch för onsdag, torsdag och fredag hämtas på onsdagar.

Rekommendation från Smittskydd Skåne

På grund av det försämrade smittläget i Skåne rekommenderar Smittskydd Skåne att högstadieelever undervisas på distans när vårterminen börjar. Rekommendationen gäller till och med den 24 januari.

Region Skånes smittskyddsläkare vill se skola på distanslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad • 2021-01-14

Kontakt