Lågstadiet stänger på Hyllinge skola efter smittspridning

Bild

Med anledning av omfattande smittspridning av covid-19 stänger lågstadieverksamheten på Hyllinge skola under tre dagar i början av nästa vecka.

Idag beslutade Åstorps kommun att hålla stängt för undervisning för årskurserna F-3 på Hyllinge skola mellan den 18 januari och 20 januari. Detta efter att flera fall av covid-19 konstaterats bland personal och en ökad frånvaro bland elever.

– Efter en bedömning tillsammans med Smittskydd Skåne har vi tagit beslut om att stänga lågstadieverksamheten under måndag, tisdag och onsdag. Genom en tillfällig stängning hoppas vi kunna bryta smittkedjan, säger Per-Olof Ganestam, rektor på Hyllinge skola och fortsätter:

– Det är vårt beslut nu, men om vi inte får ett förbättrat läge är vi beredda att fatta ett nytt beslut om förlängning av nedstängningen.

Fritids håller öppet

Fritids håller öppet under nedstängningen, men de elever som kan stanna hemma rekommenderas göra det. Vårdnadshavare som inte har möjlighet att vara hemma kan lämna sitt barn på fritids.

Skolledningen har beslutat om en tillfällig organisation som säkerställer att elever från olika klasser inte blandas mer än nödvändigt.

För mellanstadieeleverna på Hyllinge skola fortsätter undervisningen som vanligt. Högstadieeleverna har distansundervisning fram till den 24 januari.

Information om skolstängning under coronapandemin

Regler för förskolor och skolor som är öppna, stängda eller varit stängda under coronapandemin (Skolverket)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad • 2021-01-17

Kontakt