Detta gäller för kommunens kultur- och fritidsverksamheter

Bild

I syfte att minska spridningen av covid-19 uppmanar regeringen att kommuner ska hålla icke nödvändig verksamhet stängd. Det gäller till exempel idrottshallar och gym.
Undantag görs för barn och ungdomar födda 2002 och senare som får delta i organiserad idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter både inomhus och utomhus.

I enlighet med Folkhälsomyndighetens och regeringens rekommendationer tillåts föreningsverksamhet i kommunens lokaler och idrottsanläggningar för barn och unga födda 2002 och senare. Detta gäller om verksamheten kan genomföras på ett smittsäkert sätt. 

Folkhälsomyndighetens information till idrottsföreningar och träningsanläggningar om covid-19  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Is- och idrottshallar hålls endast öppna för unga födda 2002 och senare. All verksamhet för personer födda 2001 och tidigare ska avbokas.

Ombyte och dusch ska ske hemma.

Ordinarie barn- och ungdomsverksamhet för unga födda år 2002 och senare ska bedrivas på ett säkert sätt.

Träningsverksamhet för äldre ungdomar och seniorer födda år 2001 och tidigare ska bedrivas i mindre grupper om 8 personer.

Omklädningsrum hålls stängda och ombyte och dusch sker hemma.

För att minska smittspridningen ska ingen seniorverksamhet bedrivas i idrottshallar och omklädningsrum som Åstorps kommun eller hyresvärden ansvarar för. Det innebär att all seniorverksamhet för inomhusverksamheter ska avbokas. Seniorverksamhet får ske utomhus med hänsyn till gällande restriktioner.

För att minimera riskerna för smittspridning ska allt utöver ordinarie verksamhet såsom extraträningar, tävlingar, läger och cuper ställas in.

Träning utomhus kan utföras av alla åldersgrupper om Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd följs.

Kommunens lokaler kan inte bokas av privatpersoner. Det innebär bland annat att det inte är möjligt att genomföra några födelsedagsfester, evenemang, aktiviteter, filmklubbar eller liknande i lokalerna.

Beslutet gäller fram till den 7 mars och nytt beslut tas under vecka 9.

Våra fritidsgårdar öppnar igen den 15 februari. Verksamheten är anpassad för att motverka smittspridning.

Biblioteken hålls öppna, men är just nu ingen mötesplats. Besökare uppmanas att inte använda biblioteken mer än nödvändigt och göra korta besök för att minska trängsel.

Länsstyrelsen Skåne har beslutat att hålla fast vid ett publikgräns på 8 personer och det gäller för alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i Skåne. Beslutet är fattat på inrådan av Region Skånes smittskyddsläkare och syftar även det till att bromsa smittspridningen.

Senast ändrad • 2021-02-09

Kontakt