Åstorps tredjeklassare upplever konst genom digital lösning

Bild

Elever i årskurs tre i Åstorps kommun skulle under våren samlas på biblioteket för konstvisning och workshop. Satsningen har nu ställts om och eleverna får ta del av konsten i sina klassrum genom en digital lösning.

Åstorps kommuns kulturgaranti är en satsning på kultur i skola och förskola. En del av satsningen under 2021 är att i samband med Gittan Jönssons utställning på konsthallen på Åstorps bibliotek erbjuda tredjeklassare en guidad visning och en konstworkshop av konstnären Louise Waite.

Visningen och workshopen ska nu genomföras digitalt för att minska risken för smittspridning.

- Vi är väldigt glada att kunna genomföra visningen och workshopen. Det är viktigt för oss att kulturgarantin genomförs och eleverna i skolan kan ta del av kultur, trots flera restriktioner i samhället, säger Jenny Kalliokulju, konstansvarig på Åstorps kommun.

Konstnären Louise Waite, som kommer genomföra workshopen med eleverna har tidigare arbetat med olika konstpedagogiska projekt för alla åldrar. I hennes arbete använder hon sig av våra sinnesupplevelser och material för att bygga gemensamma kartor och skulpturer som utforskar vår relation till dem. Hon utgår alltid från en plats, grupp eller idé för att sedan ta sig vidare in i det gemensamma skapandet.

Senast ändrad • 2021-01-25