Kulturskolan och Åstorps tvåor sjunger körsånger från skolgården

Bild

Alla tvåor i Åstorps kommun får under våren besök av Kulturskolan i ett projekt som kallas Tvåornas kör. Tillsammans övar de låtar som är kopplade till de ämnen de läser just nu.

Varje år har Kulturskolan ett projekt ute i skolorna i Åstorps kommun. Projekten är en del i arbete för en likvärdig skola och för att alla elever ska få samma möjlighet att komma i kontakt med Kulturskolan och deras breda utbud av bland annat sång, konst, teater och musik.

Årets projekt heter Tvåornas kör och går ut på att alla tvåor i Åstorps kommun skapar en kör tillsammans med Kulturskolan. Kören sjunger 10 specialskrivna låtar som knyter an till skolans läroplan. Eleverna övar på låtarna på skolgården under ett partytält för att minska risken för smittspridning. Orkesterbakgrunder och sång är inspelat på Kulturskolan.

Mellan besöken från Kulturskolan övar eleverna själva med hjälp av material som finns tillgängligt på Kulturskolans Youtube-kanal.

Projektet avslutas med en konsert

Projektet kommer avslutas med en konsert med alla elever i årskurs 2, Kulturskolans lärare och några elever som redan går på Kulturskolan.

Följ gärna Kulturskolan på Facebook för att få en inblick i deras roliga vardag!

Senast ändrad • 2021-02-12