Cook and Chill – för dig med matdistribution i Åstorps kommun

Bild på tallrikar med mat

Under tre månader kommer nedkyld mat att levereras till dig som har matdistribution i Åstorps kommun. Syftet med projektet, som kallas Cook and Chill, är bland annat att kunna erbjuda fler valmöjligheter och längre hållbarhet på matportionerna.

Åstorps kommun kommer i projektet Cook and Chill att leverera kyld mat två gånger i veckan till dig som har matdistribution. Maten tillagas som vanligt men kyls snabbt ner för att bibehålla smak och näring. Måltiden packas sedan kyld ned i matlådor och håller sin kylkedja fram till att den når hem till dig.

Längre hållbarhet och fler valmöjligheter

Med projekt Cook and Chill hoppas vi förenkla och förbättra matdistributionen till alla som berörs. Att leverera kyld mat har nämligen flera fördelar, bland annat att du själv kan välja när du vill äta. Det kommer även att finnas fler valmöjligheter och måltidernas hållbarhet blir längre. Varje portionsförpackning kommer att vara märkt med bäst-före-datum för oöppnad förpackning och med instruktioner för uppvärmning. Måltidens innehåll finns självklart också tryckt på förpackningen. Måltiderna ska förvaras i kylskåp, i högst +8°C, men de går även bra att frysa in i upp till tre månader. Du väljer själv vilken mat du önskar bland olika alternativ vid beställning. Matportionerna levereras sedan två gånger i veckan och leveransen av dem sker i samband med beviljad insats.

Projektet kommer att utvärderas när det pågått en tid och därefter kommer beslut om eventuell fortsättning av Cook and Chill tas. Information om detta kommer att gå ut till er som har matdistribution i Åstorps kommun när det blir aktuellt.

Senast ändrad • 2021-03-24

Kontakt