Äldreboendet Backsippan flyttar till Vidåsen i höst

Vidåsens äldreboende i Åstorp

Vidåsen i Åstorp.

I höst sker förändringar i verksamheten på äldreboendet Backsippan i Åstorp. Det är bland annat på grund av arbetsmiljöskäl som verksamheten ska flytta till avdelningen Tulpanen på Vidåsen.

På Backsippan i Åstorp pågår nu planering och förberedelser för att flytta över verksamheten till avdelningen Tulpanen på Vidåsen i höst. Backsippans nuvarande lokaler anses inte vara tillräckligt anpassade för att personalen ska uppnå en fullgod arbetsmiljö och det är bland annat därför flytten genomförs. Det planeras för tolv lägenheter på Tulpanen på Vidåsen varav en av dessa med möjlighet till parboende. Just nu pågår även en omfattande renovering av badrummen i några av lägenheterna samt uppfräschning av ytskikt. Flytten är planerad att äga rum den 1 september 2021.

Personal och områdeschef följer med

Personalen på Backsippan kommer att följa med vid flytten till Vidåsen och fortsätta att arbeta både dag, kvälls- och nattpass. Backsippans nuvarande områdeschef Saranda Kalabria flyttar också med och kommer att fortsätta som områdeschef för samma personalstyrka efter flytten till Vidåsen. Även chefsstödet på Vidåsen kommer att hjälpa till och stötta upp den nytillkomna avdelningen.Senast ändrad • 2021-03-25

Kontakt