Nytt medborgarlöfte från kommun och polis

Ronny Sandberg och Niclas Årcén undertecknar det nya Medborgarlöftet för Åstorps kommun.

Den 16 april undertecknades det nya Medborgarlöftet av Ronny Sandberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Åstorps kommun och Niclas Årcén, lokalpolischef, Lokalpolisområde Klippan.

Narkotika, tillsynsärenden, trafik och trygga utemiljöer. Det är vad polisen och Åstorps kommun kommer att prioritera tillsammans under 2021 för att förebygga brott och skapa trygghet i kommunen.

I fredags undertecknade Åstorps kommun och polisen ett nytt medborgarlöfte för 2021. Kommunstyrelsens ordförande Ronny Sandberg (S) och lokalpolisområdeschefen Niclas Årcén var på plats i Åstorp för att signera dokumentet.

– Jag ser fram emot fortsatt god samverkan med polisen i arbetet med trygghetsfrågor i Åstorps kommun, säger Ronny Sandberg (S), kommunstyrelsens ordförande. 

Prioriterade fokusområden under 2021

Ett helt nytt fokusområde för i år är trygghet i utemiljön. Bland annat ska kommunen och polisen fokusera sina insatser på områden som är brottsutsatta eller upplevs otrygga. I övrigt fortsätter arbetet med att prioritera narkotikarelaterad brottslighet genom gemensamma insatser för ungdomar som använder och säljer narkotika. Även tillsynsärenden och säkrare trafik är fortsatta fokusområden.

Senast ändrad • 2021-04-19