Fira en digital valborg med oss!

I år kommer Åstorps kommuns valborgsfirande direkt till dig via datorn, mobilen eller surfplattan. Kulturskolan delar med sig av sina konst- och konsertfilmer för att sprida valborgsstämning och välkomna våren. Dessutom blir det konstquiz i Åstorps centrum för dig som vill gå en tipsrunda.

Ännu kan vi inte fira valborg tillsammans som vi brukar, men vi kan ändå fira digitalt. Eleverna på Åstorps kulturskola står för underhållningen med en samling filmer som har premiär under valborgskvällen. Några av eleverna kommer även att besöka ortens äldreboende på eftermiddagen och bjuda på musik till kaffet.

Om du är sugen på att ge dig ut så finns det ett konstquiz i form av en tipsrunda i Åstorp, Kvidinge och Hyllinge. Kanske blir det du som vinner fina priser från konstnärerna Ingela Ihrman och Frida Peterson!

Kulturskolans valborgsfirande

Kulturskolan bjuder på en blandning av konst- och konsertfilmer. Filmerna har premiär på kvällen den 30 april på Kulturskolans Youtubekanal.

Konstquiz

Konstnärerna Ingela Ihrman och Frida Peterson har knåpat ihop ett konstquiz för alla åldrar. Om du får alla rätt har du dessutom möjlighet att vinna fina priser skapade av konstnärerna själva!

Quizrundan går genom centrala Åstorp, Kvidinge (Prästamarken) och Hyllinge (skogen). Du kan hämta och lämna din tipslapp på Åstorps bibliotek från kl. 10:00 på valborgsmässoafton fredag 30 april och lämna den senast fredag 7 maj. Det går även bra att mejla dina svar till konst@astorp.se - glöm inte att ange ditt namn och dinakontaktuppgifter.

Bibliotekets öppettider hittar du på bibliotekets webbsida:

Mer om valborgsfirandet i Åstorps kommun

Ytterligare information om vårt valborgsfirande hittar du på vår webbsida:

Senast ändrad • 2021-04-30