Förskolebarn ställer ut i Kvidinge

Teckning ritad av Wilma 6 år som föreställer vattenreningsverk och en människa.

Hus i olika former, en kartbok, en drake och en hemlig monsterlucka. Det är några av de verk som finns att se runtom i Kvidinge när barnen på Fröhusets och Trollskogens förskola ställer ut årets projektarbete.

Under hela veckan gör förskolebarnen avtryck i Kvidinge. Runt om på olika platser i byn presenteras årets projektarbete genom barnens alster.

– Förskolorna i Kvidinge arbetar projektinriktat och varje år tar vi chansen att visa upp barnens fantastiska arbete som de har gjort under året. Vi hoppas att alla invånare stannar till och tar del av vår utställning, säger Annica Nilsson, biträdande rektor för område Öst/Kvidinge i Åstorps kommun.

Barns kreativa uttryck

Under läsåret har temat Barns kreativa uttryck varit gemensamt för alla barn och pedagoger på Fröhusets och Trollskogens förskola. Barnens skapande och kreativa processer har tagit avstamp i deras egna intresseområden.

– Ofta använder vi barnens förkunskaper om olika fenomen och sedan bygger vi vidare utifrån dem och deras egna arbetsteorier. Barnens påbörjade processer får hålla i gång så länge barnen själva vill och blir klara när de känner sig klara, säger Veronica Amir, pedagog på Fröhusets förskola och fortsätter:

– Detta läsår har vi kunnat se att barnen funderar mycket kring naturvetenskapliga och tekniska fenomen och därför har vi haft en del fokus på det. Vi har också använt oss av Kvidinges fantastiska närmiljö med naturreservat, parker och lekplatser för att ge barnen miljöer som inbjuder dem till fler kreativa uttryck och lärtillfällen.

Wilma Olsen, 6 år på Fröhusets förskola ställer ut sin egengjorda drake och har berättat för kompisarna hur ett reningsverk fungerar.

– Det är kul att lära sig om olika saker och hur de fungerar. Och jag längtar till att börja förskoleklass till hösten för att få lära mig ännu mer av allt, säger hon.

Här kan du se utsällningen

Förskolornas projektarbete ställs ut mellan den 17 – 23 maj i Kvidinge.
Platserna är Fröhusets förskola utmed Fabriksgatan, Trollskogens förskola, Kvidinge bibliotek, Kvidinge station, lekplatsen vid Konsumparken och Prästamarken.

Från och med onsdag 19 maj klockan 10.00 visas utställningen även vid Hembygdshallens fönster.

Wilma håller upp en teckning som föreställer ett reningsverk.

Wilma Olsen, 6 år på Fröhusets förskola har ritat de olika bassängerna och processerna bakom att få rent vatten.

Senast ändrad • 2021-05-17

Kontakt