Dags att anmäla sig till sommarens simskola

En flicka i en simbassäng.

Äntligen närmar vi oss sommaren och sommarsimskolan på Kvidinge friluftsbad! Barn födda år 2012 - 2014 är välkomna att anmäla sig. Simskolan pågår under två perioder och riktar sig till nybörjare. Anmälan öppnar måndag 31 maj klockan 9.00.

I juni och juli arrangerar kommunen simskola på Kvidinge friluftsbad. Genom lek och roliga övningar tränar vi upp vattenvanan så att barnen känner sig trygga och bekväma i vattnet. Detta varvas med simträning, som till exempel grunderna i bröst- och ryggsim.

I år kan barn som börjar årskurs 1, 2 och 3 till hösten 2021 anmäla sig. Simundervisningen fokuserar främst på vattenvana och är riktad till nybörjare, så inga förkunskaper krävs. Kostnaden för sommarsimskolan är 400 kr per barn.

Simskolan pågår måndag till fredag under två veckor. Varje lektion är en timme lång inklusive uppvärmning och samling innan och efter lektionen.

Du kan välja mellan två olika perioder:

Period 1: 21 juni - 2 juli (ingen simskola på midsommarafton den 25 juni)
Period 2: 5 juli - 16 juli

På grund av coronapandemin arrangeras inga bussresor till simskolan för barn som går på fritidshem. Du som vuxen ansvarar för att lämna och hämta ditt barn.

Beslutet fattades av Bildningsförvaltningen med anledning av pandemin. Det handlar om att fortsätta vidta försiktighetsåtgärder vad gäller smittspridning genom att inte blanda många vuxna och barn från olika håll i bussarna.

Anmälan

Anmälan öppnar måndag 31 maj klockan 9.00 via följande länk:

Mer information

Mer detaljerad information om simskolan finns på vår webbsida:

Har du frågor om sommarsimskolan?

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar via: simskola@astorp.se

Information med anledning av coronapandemin

Vi följer utvecklingen av coronapandemin och planerar enligt myndigheternas råd. Vi reseverar oss för eventuella ändringar beroende på hur pandemisituationen utvecklas. Vid eventuella ändringar kommer du som har skickat in en anmälan att informeras.

Senast ändrad • 2021-05-31

Kontakt