Åstorps kommun fick digitalt besök av Kronprinsessparet

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besökte under onsdagen Åstorps kommun på sin digitala resa genom Sverige. Videosamtalet med kommunstyrelsens ordförande Ronny Sandberg (S) rörde sig om alltifrån pandemins påverkan till Åstorp som kommun.

Kommunstyrelseordförande Ronny Sandberg sitter framför sin dator där Kronprinsessparet är med på länk och syns på skärmen

Under pandemin gör Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel digitala besök i flera av landets kommuner för att bland annat ta del av vilka effekter den pågående pandemin fått i landet. På onsdagsförmiddagen hade turen kommit till Åstorps kommun där kommunstyrelsens ordförande Ronny Sandberg (S) var inbjuden till ett samtal.

– Vi pratade en del om restriktionernas påverkan på invånarna. Bland annat om besöksförbud på äldreboendena och ungdomarnas minskade möjligheter till föreningsaktiviteter, säger Ronny Sandberg och fortsätter:

– Jag berättade även om Åstorps kommun och den expansiva region vi verkar i. Jag informerade om de näringslivsetableringar som är på gång, samarbetet inom Familjen Helsingborg och om bostadssituationen i kommunen.

Kronprinsessan Victoria frågade Ronny Sandberg om hur situationen för ungdomarna i Åstorps kommun ser ut.

– Jag berättade om vårt aktiva föreningsliv som gör stora insatser i kommunen. Jag gick även in på kommunens satsning på en ny arrangemangshall och idrottshall och passade på att bjuda in Kronprinsessparet till invigningen, säger han och avslutar:

– Det var ett trevligt och lättsamt samtal där både Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel ställde frågor och verkade mycket pålästa om Åstorp och vår region.

Senast ändrad • 2021-06-09