Bevattningsförbud nära i Åstorps kommun

Vattendroppar

När det verkligen behövdes sparade invånarna i Åstorps kommun på dricksvattnet efter uppmaningen från NSVA i måndags och fram till onsdag. Igår torsdag gick förbrukningen upp igen till allvarliga nivåer. Bevattningsförbud rycker allt närmre.

I måndags gick NSVA ut med uppmaning till kommunerna Båstad och Åstorp att spara på dricksvattnet eftersom förbrukningen hade skenat iväg under den varma helgen. Efter uppmaningen sjönk förbrukningen tillräckligt mycket för att komma ur kritiskt läge.

– Vi hade genomgång av förbrukningen i går, torsdag eftermiddag, och allt såg bra ut, men idag på fredagsmorgonen när vi fick siffrorna för torsdagens förbrukning är de uppe i allvarliga nivåer igen i båda kommunerna. Fortsätt att spara vatten och göra vattensmarta val så kan vi undvika bevattningsförbud, säger Jonas Håkansson, avdelningschef Dricksvatten på NSVA.

Enligt övervakningssystemet för dricksvattenproduktionen syns det tydligt att efter klockan 17:00 stiger förbrukningen rejält i Åstorps kommun, långt över normal hushållskonsumtion. Vad dricksvattnet används till kan NSVA bara spekulera om men alla behöver aktivt jobba med att sänka sin förbrukning.

Så här kan du spara vatten

Tips om hur du kan spara vatten finns på NSVA:s webbsida:

Relaterade länkar

Läs mer på NSVA:s webbplats:


Senast ändrad • 2021-06-11