Besök vackra trädgårdar under Trädgårdsrundorna

Solrosor i närbild

I helgen är det dags för årets upplaga av Trädgårdsrundorna. Trädgårdsrundorna ger dig som besökare möjlighet att ta del av många storslagna trädgårdar. I Åstorps kommun är det fem utställare som ställer upp i år.

I Trädgårdsrundorna får du besöka allt från privata trädgårdar på omkring 100 kvadratmeter, till flera hektar stora parkliknande trädgårdar. Trädgårdsrundorna är gratis för dig som besökare om annat inte uppges av utställaren. Trädgårdsrundorna 2021 infaller lördag den 19:e och söndag den 20:e juni.

Dessa trädgårdar deltar i Åstorps kommun

För Åstorps räkning deltar hela fem olika trädgårdar varav två privatträdgårdar, två företagsträdgårdar och Arboretum Circle of Life.

Gunilla P:s bevattning, Flötsgatan 3A i Nyvång

Gunilla P:s bevattning är en företagsträdgård med växthus, odlingslådor, upphöjda planteringar och gräs där all bevattning sker automatiskt. Hit kan du komma och lära dig mer om att vattna dina odlingar och växter, och du kan även köpa material vid intresse. Vid uppehållsväder kommer det att finnas möjlighet till fika och korvgrillning till självkostnadspris på plats.

Vallbo, Vallbogatan 5 i Åstorp

Vallbo är en privatträdgård på en 3000 kvadratmeter stor tomt med slingrande stigar runt uppbyggda rabatter av natursten. Uteplatserna är placerade runtom i trädgården, här kan du därför välja om du vill sitta i sol eller skugga. På Vallbo odlas bär och grönsaker som kan avnjutas. I växthuset odlas tomater och annat smått och gott.

Birgitta Gustafsson, Östra Storgatan 126 A i Kvidinge

Denna privatträdgård i Kvidinge är indelad i olika delar. Det finns den skånska trädgården vid huset med syrenberså, medelhavsträdgård vid växthuset, poolen med vindruvsberså och woodland med exotiska fruktträd och olika hostor. Nytt trädgårdsland med täckodling och fruktträdgård finns också att beskåda.

Arboretum Circle of Life i Åstorp

Söderåsens naturskatt samlad på ett och samma ställe. I arboretumet finns träd och buskar som alla finns på Söderåsen. Vid varje träd och buske finns en informationsskylt med text och bild. Arboretumet är en mötesplats för att stimulera till kunskap om den växtrikedom som finns på Söderåsen. Arboretum hittas vid Kalvahagens naturreservat i Åstorp.

Tomarps Kungsgård, Tommarpsvägen 180 i Kvidinge

Tomarps Kungsgård är en från början dansk medeltidsborg i det böljande landskapet vid Rönne å. Parken är en rest från renässansen komplett med vallgrav som omsluter borgen. I borgen finns ett café, museum, konstgallerier samt en fin slottsbutik. Entré till slott och borggård, fri entré till parken.

Fler trädgårdar att besöka i Nordvästra Skåne

Trädgårdsrundorna är ett arrangemang som funnits sedan 2002. På Trädgårdsrundornas hemsida finns beskrivningar av alla deltagande trädgårdar i olika kommuner runtom i nordvästra Skåne. Ta chansen att titta in bakom grinden på några fantastiska trädgårdar i vårt närområde!

Senast ändrad • 2021-06-15