Var med och tävla i Minimeringsmästarna

Person håller fram två påsar med apelsiner, en påse i plast och en påse i nät

Minimeringsmästarna är en tävling för hushåll i hela Sverige som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och klimatavtrycket. I ett års tid får deltagare inspireras till hur man kan leva mer hållbart och samtidigt tävla mot andra hushåll i den stora Sverigekampen! Nu söker Åstorps Kommun deltagare – är du redo att minimera?

Vem är en minimeringsmästare kanske du undrar? Jo, någon som är redo för en utmaning och vill hjälpas åt för att minska på avfallet och vårt klimatavtryck. Alla kan bli en minimeringsmästare, och vi söker deltagare i alla åldrar, med alla olika typer av bakgrund och med vilken förkunskap som helst.​

Så går det till

Under resan som Minimeringsmästare får du som deltagare träffa andra i din kommun på tematräffar under hela året. Där utbyter ni erfarenheter och får tips och inspiration från projektledningen och föreläsare. Utöver träffarna får deltagarna olika utmaningar som ni ska genomföra till nästa träff, till exempel laga mat på rester eller anordna en klädbytarträff med kompisar!

Varför görs det här?

Tyvärr ser nuläget rätt dåligt ut. Vi shoppar i Sverige som om det fanns 4,2 jordklot och vi gör av med 466 kg avfall varje år per person. Det är nästan ett halvt ton! Per person! Ja, det är galet. Men det går att göra något åt det, och vi kan göra det tillsammans. Att minska på sitt avfall är inte bara bättre för miljön - du kan spara pengar och få mer tid till annat.

Åstorps kommun är med och arrangerar Minimeringsmästarna, anmäl dig du också och börja minimera!

Skicka din intresseanmälan till att delta i Minimeringsmästarna senast den 15 september via länken nedan.

Minimeringsmästarna är ett initiativ från Göteborgsregionen som finansieras av Avfall Sverige. Genom Minimeringsmästarna kan vi visa att många bäckar små blir en stor å.

Källa: minimeringsmästarna.se

Senast ändrad • 2021-08-23