Tre kvällar i höst om fiske- och naturturism

Bild

Under tre måndagskvällar med start i september bjuder vi in till digitala workshoppar om utvecklingen i Rönne å och Ringsjön. Här får du möjlighet att dela dina tankar kring den framtida utvecklingen av området. Varje workshop inleds med en kostnadsfri föreläsning som ger oss perspektiv och inspiration från andra destinationer och entreprenörer inom naturturism.

– Du vill kanske dela med dig av guldkorn i området eller passa på att fråga vad som gäller kring fiskekort? Är du orolig över nedskräpning eller har du planer på att starta upp en verksamhet i området? Vi ser fram emot en bred diskussion där både förhoppningar och farhågor får plats, säger Kornelia Johansson, som är projektledare för naturturismprojektet.

Workshopparna riktar sig främst till markägare, besöksnäringen och föreningslivet i området Rönne å och Ringsjön men alla som är intresserade är välkomna att anmäla sitt intresse.

Marcus Eldh

Marcus Eldh.

Så skapar vi kompletta upplevelser tillsammans med andra

Måndag 13 september kl. 18.00-20.30

Föreläsare: Marcus Eldh, Wild Sweden

Vi måste bli bättre på att samverka och paketera. Men varför och hur? Marcus Eldh inleder höstens workshopserie med att ge sitt perspektiv på hur du som företagare kan utvecklas och skapa mer attraktiva produkter genom att samverka med andra företagare. Han kommer att ge konkreta exempel på hur man kan skapa paketerade upplevelser som kunderna inte kan motstå att boka.

Marcus Eldh driver sedan 2003 turismföretaget WildSweden med bas i Dalarna. Han har 18 års erfarenhet av att skapa och sälja upplevelser i den svenska naturen på en internationell marknad, till exempel älgsafari, glamping och norrskensresor. Utöver sin egen verksamhet är Marcus en ofta anlitad föreläsare inom naturturism.

Anmäl dig senast den 8 september.

Jonas Nordigårds på en båt med en fisk i händerna.

Jonas Nordigårds.

Hur skapar vi något större av vår småskaliga fisketurism

Måndag 20 september kl. 18.00-20.30

Föreläsare: Jonas Nordigårds, projektledare för Havsöringsvägen

Jonas kommer att dela med sig av sin breda erfarenhet av att utveckla fiskedestinationer och av hur han jobbar för att sätta den bohuslänska havsöringen på den internationella kartan. Jonas Nordigårds är välkänd i sportfiskebranschen och projektledare för två Bohusländska Leaderprojekt med sportfiskeinriktning. Havsöringsvägen samt Havsöring från hav till hav handlar om att bygga upp en havsöringsdestination och marknadsföra den nationellt samt internationellt. Innan de båda destinationsprojekten har Jonas varit aktiv i de två prisbelönta Leaderprojekten 8-fjordar samt Fjordguiderna.

Anmäl dig senast den 15 september.

Jon Marin

Jon Marin.

Turism med naturen som utgångspunkt

Måndag 4 oktober kl. 18.00-20.30

Föreläsare: Jon Marin, Immelns kanotcenter

I nordöstra Skåne hittar vi Immelns kanotcenter där Jon och Linda Marin kombinerar kanotuthyrning med guidade turer och kurser inom såväl utomhusmatlagning som överlevnadsläger och utomhusäventyr för familjen. I vår avslutande workshop kommer vi få veta mer om hur Immelns kanotcenter arbetar för att skapa attraktiva naturupplevelser för sina kunder men också hur samarbetet mellan olika aktörer fungerar i Immeln och hur man kan arbeta med målgruppsanpassade aktiviteter och hållbarhet i praktiken.

Anmäl dig senast den 29 september.

Mer information om Rönne å och Ringsjön - en förstudie

Rönne å och Ringsjön - en förstudie

Senast ändrad • 2021-08-27

Kontakt