Åstorps kommun klättrar i årets företagsranking

Bild

Åstorps kommun lyfter 18 placeringar i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet bland Sveriges kommuner. Kommunen hamnar på plats 126 av 290 kommuner.

–Det är glädjande att vi tar ett kliv uppåt i årets ranking av företagsklimatet. Att stärka företagsklimatet är ett prioriterat arbete i Åstorps kommun och vi har som mål att nå till topp 100 nästa år. Det är ett långsiktigt arbete inom utvalda områden. Vi har påbörjat en resa som pekar i rätt riktning, säger Jonas Jönsson, kommunchef.

Rankingen visar att det generella omdömet från företagarna om företagsklimatet i Åstorp ökat vilket har resulterat i ett lyft på 18 placeringar från plats 144 till 126.

Ranking utifrån enkätsvar och statistik

Rankingen bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företag där det sammanfattande omdömet utgör en del och ytterligare en tredjedel omfattar statistik från Statistiska centralbyrån och UC. I det sammanfattande omdömet har Åstorps kommun enligt företagarna ökat till Sverigesnittet som ligger på 3.30. I övrigt har kommunen förbättrats inom de flesta områden såsom tjänstemännens attityder till företagande med flera.

–Vi ser en ökning inom i princip alla enkätens områden vilket är väldigt roligt. Framförallt handlar det om att vi har ett långsiktigt fokus på samarbete mellan kommun och näringsliv och att vi tillsammans jobbar strukturerat för att utveckla kommunens företagsklimat, säger Susann Cardell, näringslivschef.

Lokalt företagsklimat – ranking 2021

Varje år sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag.

Läs mer och ta del av hela rankinglistan här:

Ranking om företagsklimat 2021 - företagsklimat.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast ändrad • 2021-09-24