Invånare i Åstorp vill ha ett rekreationsområde för hundar i Västra Hyllinge

Bild

Under ett par veckor har det funnits möjlighet att rösta fram vart i Hyllinge man helst önskar att ett rekreationsområde för hundar placeras. Nu är röstningen avslutad och Västra Hyllinge fick flest röster.

Mellan den 20 oktober till 17 november har det funnits möjlighet att tycka till vart ett rekreationsområde för hundar och hundägare ska placeras i Hyllinge. Valet stod mellan tre platser: Folkets hus, Västra Hyllinge och Parkbyn.

Västra Hyllinge fick totalt 1730 röster och är därmed den plats som fick flest röster. Folkets hus fick 436 röster följt av Parkbyn som fick 44 röster. Tack för alla röster och ert engagemang!

I GIS-kartan kan du se den exakta placeringen. Använd gärna en större skärm för att zooma in på området.

Rekreationsområde för fyrbenta - gisportal.se Länk till annan webbplats.

Vad händer nu?

Åstorps kommun kommer titta närmre på det tilltänkta området i Västra Hyllinge. Därefter påbörjas ett arbete för att ta fram exakt hur reaktionsområdet ska utformas och när det kan byggas.

Om detta faller väl ut kan det bli aktuellt att se över fler platser till kommunens fyrbenta vänner i andra delar av kommunen.

Varför är det endast aktuellt i Hyllinge?

Åstorps kommun gör just nu en satsning för att minska nedskräpningen i Hyllinge. Ett led i detta är att sätta upp fler papperskorgar, dela ut gratis hundbajspåsar samt utreda vart det finns möjlighet att skapa en trivselplats för hundar och hundägare. När vi gör det enkelt att göra rätt och när vi tillsammans har en plats som vi bryr oss om kan vi minska nedskräpning.


Senast ändrad • 2021-11-18