Möt Resurs – som hjälper ditt företag

Jacob, Matteus, Anders, Thuy, Anna, Per-Göran och Eliza är några av de som jobbar på dagliga verksamheten Resurs i Åstorps kommun.

Jacob, Matteus, Anders, Thuy, Anna, Per-Göran och Eliza är några av de som jobbar på dagliga verksamheten Resurs i Åstorps kommun.

Dagliga verksamheten Resurs i Åstorps kommun hjälper företag runtom i närområdet med olika arbetsuppgifter – och det både noggrant och snabbt. Däremot finns ett behov av fler arbetsuppgifter, kanske är Resurs precis vad ditt företag behöver?

Arbetsmarknadsenheten i Åstorps kommun jobbar ständigt med olika insatser för att de personer som vill och behöver komma närmare arbetslivet ska göra det. På arbetsmarknadsenheten finns bland annat en daglig verksamhet, Resurs, för personer med psykiska, fysiska eller intellektuella funktionsnedsättningar.

Varierande arbetsuppgifter till flera stora företag

På Resurs jobbar ett härligt gäng med att hjälpa diverse olika företag att utföra arbetsuppgifter åt dem. Det kan bland annat handla om att paketera produkter åt företag som Gaggs AB så att de sedan kan säljas i deras dagligvaruhandel. De sköter även paketering till ETAB (en av de ledande aktörerna i Sverige inom industriell automation), samt till sjukvården med flera.

Matteus i full gång med att lasta av pallar.

Matteus i full gång med att lasta av pallar.

Andra arbetsuppgifter som utförs på Resurs innefattar alltifrån att montera lampkablar och annan elektronik åt Texa Design (som levererar till bland annat möbelföretaget Mio) till att skruva av metall (såsom skruvar, gångjärn med mera) och avlägsna lim på trämaterial så att de kan återanvändas eller användas till ved. De kontrollerar även spel och pussel så att alla bitar finns på plats och skickar de till butiken Återbruket för försäljning när de säkerställt att de är kompletta.

Anna och Jacob monterar lampkablar till Texa Design.

Anna och Jacob monterar lampkablar till Texa Design.

Inger Warmenius är arbetsledare på Resurs och imponeras dagligen över det driv och de färdigheter som gruppen besitter:

–De är väldigt praktiskt lagda allihop. Alla har något som tillför något, sina egna specialiteter som gör att allt jobb blir gjort. De är oerhört plikttrogna och jag tror att det finns stor okunskap om denna grupp. Här har vi inga fördomar och alla hjälps åt med allt och arbetsmoralen är väldigt hög, säger hon och fortsätter:

–Det är också väldigt varierande arbete, både i typ av uppgifter och även i den bemärkelse att de kan sitta ner och arbeta en stund, arbeta ståendes, arbeta inomhus såväl som utomhus, säger hon.

Thuy och Eliza kontrollerar att inga pusselbitar saknas så att pusslen kan säljas vidare.

Thuy och Eliza kontrollerar att inga pusselbitar saknas så att pusslen kan säljas vidare.

En gyllene möjlighet för dig inom näringslivet

Förutom att Resurs-gruppen kan utföra det mesta så gör de det även väldigt snabbt. Därför finns ett ökat behov av företag som kan tänkas jobba tillsammans med Resurs.

–Så fort vi får in ett jobb så säger det bara ”swosh” så är de klara! De är så oerhört flexibla, kreativa och snabba. Ibland får vi nästan säga till dem att de bara får göra klart exempelvis en pall innan ett visst klockslag så att det finns något kvar att göra resten av dagen, säger Inger Warmenius och fortsätter:

–Vi behöver få in mer jobb! Arbetskraften och kompetensen finns. Det är en oerhört varm grupp som jobbar här och de trivs verkligen ihop och umgås till och med privat ibland. Som näringslivsidkare tycker jag att man ska se det som ett gyllene tillfälle att hjälpa människor att få en meningsfull vardag, samtidigt som man själv får arbetskraft, avslutar Inger.

Vill du veta mer om hur du kan ta hjälp av Resurs till ditt företag?

Kontakta Kristoffer Kastén på Arbetsmarknadsenheten.

Telefon: 042 643 23

E-post: kristoffer.kasten@astorp.se

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2022-09-01

Kontakt