Dags att ansöka om feriejobb för ungdomar i Åstorps kommun

En buske vattnas med vattenslang.

Om du har avslutat årskurs 9, men ännu inte börjat årskurs 3 på gymnasiet kan du söka sommarjobba hos oss på kommunen, även kallat feriejobb. Vi har sommarjobb inom flera av kommunens verksamheter. Ansökan är öppen mellan 13 februari och 13 mars.

Sommarjobb, även kallat feriejobb, är något som kommunen erbjuder ungdomar som gått ut årskurs 9 men inte påbörjat det tredje året på gymnasiet ännu. Tillhör du denna målgrupp och är folkbokförd i Åstorps kommun kan du söka feriejobb inom kommunen. Om du inte har fyllt 16 år måste du ha godkännande från din vårdnadshavare.

Exempel på arbeten som erbjuds

Det finns varierande arbeten inom kommunens verksamheter att kunna arbeta med. Exempel på dessa är:

  • Inom kök
  • Inom förskola
  • Inom äldreomsorgen
  • Inom vaktmästeri
  • Parkarbete

Du får inte arbeta med farliga kemikalier, tunga lyft där du kan skada dig eller köra maskiner utan behörighet.

Perioder 2023

Feriejobben är förlagda till två olika perioder under 2023:

  • Period 1: vecka 26-28
  • Period 2: vecka 29-31

Varje period innebär 90 timmars arbete, vanligtvis 6 timmars arbete per dag (exklusive lunchrast).

Samma lön till alla feriearbetare

Oavsett ålder får du 100 kronor per arbetad timme. I den timlön ingår även semesterersättningen.

Efter din sista arbetsdag rapporterar din handledare in din närvaro till Arbetsmarknadsenheten som i sin tur rapporterar till HR servicecenter i Helsingborg.

Åstorps kommun använder sig av Swedbank vid löneutbetalningar. Du kan antingen tillsammans med en vårdnadshavare, om du är under 18 år, gå in på Swedbank och meddela att du kommer att få en lön från Åstorps kommun eller om du har BankId logga in på sidan nedan:

Detta måste du göra även om du redan har ett konto hos Swedbank. Gör du inte detta kommer din lön att betalas ut på en utbetalningsavi och avin kommer med posten till din brevlåda som du sedan kan lösa in på banken.

Du som arbetar under period 1 kommer att få en löneutbetalning den 7 augusti och du som arbetar under period 2 kommer att få din lön utbetald den 25 augusti.

Här kan du ansöka om feriejobb

Alla kommunens lediga tjänster hittar du på vår hemsida under "Jobba hos oss", en direktlänk till annonsen för feriearbete hittar du hos Offentliga jobb via länken nedan:

Mer information om kraven för att söka feriejobb hos kommunen hittar du nedan:

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2023-02-13

Kontakt