Invigning av Vidåsens nya avdelning Vallmon den 17 augusti

Vidåsen

Den 17 augusti invigs den nya avdelningen Vallmon på Vidåsen i Åstorp. Det bjuds på musik av Maja Gullstrand som ackompanjeras av Jokke Pettersson, bubbel och snittar och såklart traditionell bandklippning.

Vidåsens vård- och omsorgsboende har i dagsläget 36 platser fördelat på två olika våningar. Med den nya avdelningen Vallmon utökas äldreboendet med ytterligare 8 platser.

—De närmsta tio åren ökar antalet äldre över 80 år med nästan 50 procent. Detta är något vi måste tänka på i de långsiktiga planerna vi gör. Att öppna avdelningen Vallmon är ett steg i rätt riktning och då vi också vet att flertalet av våra omsorgstagare vill stanna i sin kommun kan Åstorp ytterligare öka sina möjligheter att erbjuda ett värdigt åldrande, säger Peter Lindberg (SD), Kommunstyrelseordförande i Åstorps kommun.

Wiveca Andreasson (M) är ordförande i Socialnämnden i Åstorps kommun:

—Vi är glada att Vallmon nu är igång, de åtta platserna är efterlängtade och redan fyllda. Och vi tittar redan nu på nästa steg. Jag ser framemot invigningen nästa torsdag 17 augusti och att få träffa både boende och personal. Det är alltid kul att komma ut i verkligheten och fånga in både förbättringsmöjligheter och goda tankar, säger Wiveca och fortsätter:

—Jag vill även passa på att tacka Robert Olsson och all personal, som kämpat på i sommar på just Vidåsen. Deras insatser är avgörande för den goda omsorgen och tryggheten, vi eftersträvar för våra boende på ålderns höst. De gör ett superjobb och jag vet där är många spännande saker på gång!

Vi välkomnar anhöriga och boende på Vidåsen, boende på Punkthuset, medarbetare i kommunen och allmänhet till invigningen. Mejla din anmälan till socialforvaltningen@astorp.se om du är intresserad av att delta på invigningen.

Datum och tid: 17 augusti klockan 15.30 - 17.30 Plats: Vidåsen, Hemgatan 11, 265 35, Åstorp

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2023-08-11

Kontakt