Till dig som är 70 år och äldre

Vi på Åstorps kommun jobbar för att du ska få hjälp och för att du ska slippa känna dig ensam.

För att skydda dig och andra från smitta av coronaviruset covid-19 uppmanar Folkhälsomyndigheten dig som är 70 år och äldre att begränsa fysisk kontakt med andra människor så långt det går en tid framöver.

Åk inte buss eller tåg, handla inte i butiker och var inte i lokaler där det finns många människor samtidigt. Detta kan kännas tungt, inte minst för dig som är frisk och pigg. Men vi ber dig att ta detta på allvar och vara rädd om dig.

Mellan 09:00-14:00 på vardagar kan du ringa till vår anhörigkonsulent Marie Carlberg via 042-641 20. Hon finns där om du behöver råd och stöd, har frågor kring kommunens arbete med anledning av covid-19 eller om du bara vill prata med någon.

Folkhälsomyndigheten råder särskilt dig som är 70 år och äldre eller tillhör en riskgrupp att begränsa dina sociala kontakter och undvika platser där många människor samlas.

Behöver du ha hjälp med enklare ärenden som att handla eller få hem mat? Anmäl ditt behov så hjälper en volontär dig.

Du som hör till en riskgrupp kan ringa huvudbiblioteket i Åstorp på telefon 042-642 20 och berätta vilka böcker och andra medier som du önskar låna. När vi samlat ihop dina önskemål ringer vi upp dig och kommer överens om när det passar för dig att hämta dina lån.

Vi möter dig utanför biblioteket så att du slipper gå in. Du kan såklart få samma service för böcker du reserverat och som har kommit.

Det digitala biblioteket är alltid tillgängligt. Här kan du beställa böcker, låna e-böcker och e-ljudböcker samt läsa tidningar från hela världen.

Registrera dig som meröppet-låntagare så får du tillgång till biblioteket även utanför de bemannande öppettiderna. Mellan kl. 06:00-22:00 kan du bland annat låna och lämna böcker, hämta beställt material eller läsa tidningar.

Kontakt

Senast ändrad • 2020-04-29