Volontärstjänster

Med anledning av coronaviruset covid-19 vill vi ta tillvara de frivilliga krafter som finns i Åstorp. Är du i behov av hjälp eller vill du hjälpa till?

Just nu är det många som behöver hjälp med olika saker på grund av rådande läge med coronaviruset covid-19. I Åstorp och närliggande kommuner finns flera organisationer, Facebookgrupper och privatpersoner som samordnar volontärstjänster.

Åstorps kommuns samarbete med Svenska kyrkan

Åstorps kommun samarbetar med Svenska kyrkan för att förmedla kontakten mellan de som behöver hjälp och de som vill hjälpa.

Behöver du hjälp?

Du kan få hjälp av en volontär med enklare ärenden som att handla eller få hem mat.

Du kan även anmäla ditt behov av hjälp via telefon 042-64120.

Telefonen är bemannad måndag -fredag kl 09.00-14.00. Övrig tid kan du lämna ett meddelande på vår telefonsvarare så ringer vi upp så snart vi kan.

Vill du hjälpa?

Insatser inom volontärverksamhet kan till exempel bestå av att handla och leverera hem mat till personer i riskgrupper. Uppdraget som volontär är frivilligt och ingen ersättning utgår.

Det är av största vikt att du som agerar volontär är frisk och symtomfri vid utförandet av insatser. Om du, efter att du har skickat in din anmälan, uppvisar symtom måste du omgående ta kontakt med oss och berätta detta.

Du som anmäler dig som volontär kommer att bli kontaktad av Svenska kyrkan för att gå igenom vad uppdraget som volontär innebär och du har då möjlighet att ställa frågor. Anmälan är inte bindande.

Kontakt

Senast ändrad • 2020-11-23