Konsthallen

Åstorps konsthall ligger i Åstorps bibliotek, centralt i Åstorp.
Konsthallen ska öka intresset för och kunskapen om konst och konstnärliga uttryck.

Varje år visar vi ett mindre antal utställningar med både lokala och andra konstnärer. Konsthallen arbetar även med att nå ut med konst till barn och unga samt äldre i kommunen genom olika aktiviteter.

Genom en långsiktig och processinriktad verksamhet ska konsthallen etableras som en given mötesplats i det lokala samhället, och en självklar destination för både den lokala, regionala och nationella konstpubliken.

Öppettider

Konsthallen är öppen under bibliotekets bemannade öppettider, som du hittar på bibliotekets hemsida. Konsthallen är inte öppen under bibliotekets meröppettider.

Samaneh Roghani - Champions of freedom

Utställningen pågår mellan 15 september - 15 november

Vernissage fredag den 15 november, klockan 15.00-17.00 (i samband med Kulturfredag!)

I en symbolladdad utställning på Åstorps konsthall visar konstnären Samaneh Roghani konstverk om kvinnors kamp i strävan efter jämställdhet, mänskliga rättigheter och autonomi över sin egen kropp. I Iran utsätts kvinnor för våld och fängelse för deras orubbliga beslutsamhet att höja sina röster mot förtryck. Roghani vill uppmärksamma den aktivism som dessa kvinnor trots allt ägnar sig åt men som vi hör så lite om.

I utställningen förmedlar Roghani ett universellt budskap om kvinnor som kämpar för förändring över hela världen. Vi påminns vi om att kampen för jämställdhet saknar landsgränser och att kampen måste fortsätta tills varje kvinna är fri från förtryck, ojämlikhet och utanförskap.

Samaneh Roghani (f. 1984) är en iransk konstnär baserad i Malmö, Sverige. Hon har en kandidatexamen i fotografi från Azad University i Teheran, samt en BFA och en MFA från Konsthögskolan i Malmö vid Lunds universitet. I sina verk väver Roghani samman personliga berättelser med universella berättelser om människor som kämpar för ett bättre liv. Det finns opposition, motstånd och migration som möts av rädsla, förtryck och förföljelse. Roghani använder sig av en mängd olika medier och tekniker för att uttrycka sig och väver samman sina personliga erfarenheter genom att införliva självporträtt i själva strukturen i sina verk. Med fokus på installationer som ger publiken en multisensorisk upplevelse genom att kombinera visuella, auditiva och taktila element skapar Roghani kraftfulla upplevelser som ger en bättre förståelse för förhållandena i våra samtida samhällen.

Observera att Konsthallen är öppen under bibliotekets ordinarie öppettider.
Se alternativa öppettider på bibliotekets hemsida.

Konsthallen är inte öppen under bibliotekets meröppettider.

Fotoutställning - Med kärlek till vatten

Utställningen pågår den 15 september - 29 september

Utställningsmingel: Torsdag den 21 september 13.00-17.00

Varmt välkomna att ta den av fotoutställningen - Med kärlek till vatten som öppnar den 15 september. På torsdag den 21 septemeber hälsar vi alla välkomna till utställningsmingel med gratis fika i arenans café. Varmt välkomna!

På Arena Åstorp visas de 20 bästa bilderna från vårens amatörfototävling med temat: Med kärlek till vatten. Bilderna som skickats in har spänt över olika motiv och platser i de sex kommuner som finns längs Rönne å och vid Ringsjön, Eslöv, Hörby, Höör, Klippan, Åstorp och Ängelholm. Samtliga kommuner ingår i projektet Destination Rönne å och Ringsjön.
Deltagarna hade möjligheten att utforska sitt kreativa uttryck inom temat ”Med kärlek till vatten” och visa sin kärlek till vattnet i naturen.

Tävlingen är finansierad av Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, Familjen Helsingborg och de medverkande kommunerna Eslöv, Hörby, Höör, Klippan, Åstorp och Ängelholm.

Arrangör: Destination Rönne å och Ringsjön

Observera att utställningen sker på Arena Åstorp.


Guidade konstvisningar

Nu startar konstverksamheten upp guidade visningar av sina utställningar.

Gruppbesök i konsthallen

Skolklasser är välkomna att besöka konsthallen tillsammans med ansvariga lärare. Grupper från förskola, skola, SFI, äldreboenden och liknande är välkomna att boka en kostnadsfri guidad visning av aktuell utställning.

Senast ändrad • 2023-09-19

Kontakt