Konsthallen

Åstorps konsthall ligger i Åstorps bibliotek, centralt i Åstorp.
Konsthallen ska öka intresset för och kunskapen om konst och konstnärliga uttryck.

Varje år visar vi ett mindre antal utställningar med både lokala och andra konstnärer. Konsthallen arbetar även med att nå ut med konst till barn och unga samt äldre i kommunen genom olika aktiviteter.

Genom en långsiktig och processinriktad verksamhet ska konsthallen etableras som en given mötesplats i det lokala samhället, och en självklar destination för både den lokala, regionala och nationella konstpubliken.

Gruppbesök i konsthallen

Skolklasser är välkomna att besöka konsthallen tillsammans med ansvariga lärare. Grupper från förskola, skola, SFI, äldreboenden och liknande är välkomna att boka en kostnadsfri guidad visning av aktuell utställning.

OBS!
På grund av COVID-19 hålls för närvarande inga vernissager. Du är välkommen att besöka utställningen under bibliotekets ordinarie öppettider, som du hittar på bibliotekfh.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Tänk på att hålla avstånd till övriga besökare när du besöker konsthallen och Åstorps bibliotek.

Patrik Aarnivaara - (fysik) frekvens

26 mars - 14 maj


I Åstorp konsthalls kommande utställning (fysik) frekvens visar Patrik Aarnivaara fyra skulpturer som består av former influerade av olika arkitektoniska perioder samt former uppbyggda och genererade av ett datorprogram.

I sitt konstnärskap har Aarnivaara under lång tid intresserat sig för
“hur teknologier och material formar den egna tiden. Detta är något som Aarnivaara närmar sig genom en avskalad estetik som är på en gång stramt kontrollerad och öppet expansiv.” (Håkan Nilsson, 2016).

Patrik Aarnivaaras konst rör sig i ett brett spektrum av material, tankegods och referenser där hans skulpturer fungerar som nav där utvalda beståndsdelar sammanförs. En digital 3d-modell skrivs ut och blir ett fysiskt objekt som sammanfogas med metalldelar bearbetade för hand. Olika frekvenser bildar en fysisk form och förstärker varandra. Skulpturerna består oftast av delar som påminner om formen på en byggnad eller teknisk utrustning. Delarna är integrerade i en stödstruktur, i formen av ett stativ eller ben. Tillsammans bildar de en vertikal figur som möter betraktaren.


Patrik Aarnivaara (f. 1977) är bosatt och verksam i Malmö, utbildad vid Konsthögskolan i Malmö, Konsthögskolan Valand, Göteborg och Goldsmith College, London. Aarnivaara har haft separatutställningar på Galleri Charlotte Lund i Stockholm, Johan Berggren Gallery i Malmö och Christine Park Gallery i London, samt deltagit i grupputställningar på bland annat Uppsala konstmuseum, Malmö Konsthall, Moderna Museet Malmö, kim? Contemporary Art Centre i Riga med flera.

Varmt välkomna att se utställningen på Åstorps konsthall t.o.m. 14 maj!


OBS! Tänk på att hålla extra distans och visa hänsyn i dessa tider! Max 4 personer får vistas i konsthallen samtidigt.

Åstorps kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

---
Konsthallen är öppen under bibliotekets bemannade öppettider.
Se alternativa öppettider på bibliotekets hemsida, bibliotekfh.se.
Konsthallen är inte öppen under bibliotekets meröppettider.

Konsthallens öppettider

Konsthallen är öppen under bibliotekets bemannade öppettider, som du hittar på bibliotekets hemsida, se länk nedan.

Konsthallen är inte öppen under bibliotekets meröppettider.

Senast ändrad • 2021-04-14