Konsthallen

Konsthallen visar årligen ett varierat program med utställningar av nationella och lokala samtidskonstnärer med vitt skilda uttryck och tekniker. Konsthallen arbetar även med att nå ut med konst till barn och unga samt äldre i kommunen genom olika aktiviteter. Åstorps konsthall ligger i Åstorps bibliotek, centralt i Åstorp.

Guidade konstvisningar

Vi erbjuder guidade konstvisningar av pågående utställningar.

Gruppbesök i konsthallen

Skolklasser är välkomna att besöka konsthallen tillsammans med ansvariga lärare. Grupper från förskola, skola, SFI, äldreboenden och liknande är välkomna att boka en kostnadsfri guidad visning av aktuell utställning.

Kontakta konstverksamheten på konstkultur@astorp.se för mer information.

Utställningar

Konsthallen

Aktivitet förebygger: Utställning och skapa själv!

Utställningen pågår mellan 23 april och den 31 maj.

Finissage: lördag den 25 maj, kl. 11-13

Under våren har elever från åk.4, tillsammans med konstnären Josefin Bergman provat på olika konsttekniker, material, och skapat egna alster. Dessa verk visar de nu i en utställning som de själva har arrangerat på Åstorps konsthall. Låt dig inspireras av elevernas utställning, sätt dig vid bordet och och skapa du också!

Aktivitet förebygger

Aktivitet förebygger (AF) är ett samarbete mellan skola och föreningsliv där det hälsofrämjande och förebyggande arbetet sätts i fokus. Vårt övergripande mål är att förbättra barns fysiska och psykiska hälsa.

Under läsåret 2023-2024 har ca 85 elever i årskurs fyra på Rågenskolan och Haganässkolan haft AF har på skoltid. Eleverna har fått prova på fyra aktiviteter i perioder om sju veckor. Eleverna har fått önska vilka aktiviteter som de vill prova på utifrån möjliga alternativ. Det fanns bland annat e-sport, jujutsu, bokcirkel, Innebandy, bordtennis, fotboll, bowling, taekwondo och konstworkshop.

De flesta aktiviteterna lärs ut av föreningsaktiva ledare som också fått gå en påbyggande pedagogisk ledarutbildning inför Aktivitet förebygger.

Bildningsnämnden har nu beslutat att alla elever i årskurs fyra i Åstorps kommun ska ha en extra timme i veckan för obligatorisk föreningsverksamhet på skoltid från och med läsåret 2024/2025.

Konsthallen är inte öppen under bibliotekets meröppettider.

Arena Åstorp

Utställningar på Arena Åstorp håller stängt för sommaren.

Vi återkommer med information om när utställningarna på arenan öppnar igen.

 

Är du från Åstorps kommun och intresserad av att ställa Åstorp? Läs mer om hur du ansöker om utställning på vår hemsida.

Lokala projekt

Konstkollo med Jennifer Sameland

KONSTKOLLOT ÄR FULLBOKAT!

Lär dig att arbeta med olje- och torrpastellskritor på kartong, och bli grym på att göra stora bilder, tillsammans med konstnären Jennifer Sameland!

Plats: På konsthallen, på Åstorps bibliotek (Storgatan 28 i Åstorp)

Tid: Måndag den 17 juni kl. 13–15
Tisdag den 18 juni kl. 13–16
På tisdagen kl. 15–16, avslutar vi kollot med vernissage. Alla är varmt välkomna att besöka!

Ålder: För dig som är 8-13 år

Konstkollot är gratis men förbokning gäller, först till kvarn!

Anmäl dig eller ditt barn på: konstkultur@astorp.se

Bra att veta: Ha på dig kläder som det är okej att få lite färg på. Kollot varar i två dagar och avslutas med en vernissage där vi visar deltagarnas alster, alla är varmt välkomna att besöka! Under kollot bjuder konsthallen på frukt. Under vernissagen bjuder vi på saft och sött.

Om konstnären: Jennifer Sameland (f. 1987) är född i Södertälje, men numera bosatt i Malmö. Hon är utbildad på Konstfack (BFA) i Stockholm. Sameland arbetar med teckning och måleri. Hon utgår ifrån traditionella grepp inom konsthistorien såsom porträttet, stilleben och monumentet, som blandas ihop i färgstarka berättelser om livet. Sameland har bland annat visat sin konst på: CG Gallery i Malmö, Konstmässan Affordable Art Fair Konstkompaniet i Stockholm, Gallerian Art Around i Stockholm, Crum Heaven i Stockholm, Bonniers Konsthall i Stockholm, Konstnärshuset i Stockholm och på Malmö Konsthall i Malmö med flera.

Konsthallen flyttar ut!

Genom konstverksamhetens och Arena Åstorps gemensamma satsning Konsthallen flyttar ut! ges nu möjligheten för Åstorps kommuns alla lokala kreatörer att ställa ut sina alster på Arena Åstorp.

Öppettider

Konsthallen är öppen under bibliotekets bemannade öppettider, som du hittar på bibliotekets hemsida. Konsthallen är inte öppen under bibliotekets meröppettider.

Senast ändrad • 2024-05-29

Kontakt