Företagare

I Åstorps kommun finns flera förutsättningar för att ditt företag ska utvecklas. Av de cirka 1300 aktiva företagen i kommunen är det många som ser det geografiska läget som en avgörande faktor för deras placering.

Näringslivsenheten arbetar för att utveckla den lokala näringslivsmiljön genom exempelvis nya etableringar, nya företag och bättre service till företagen inom kommunen.

Råd och stöd till företag med anledning av coronaviruset

Åstorps kommun har som ambition att hjälpa och bistå det lokala näringslivet i rådande situation. Vi försöker att underlätta i den mån vi kan och har fortsatt en generös hållning till och för näringslivet.

Tillstånd, regler och tillsyn

När du ska starta eller utöka en verksamhet behöver du ibland göra en anmälan eller ansökan om tillstånd hos kommunen.

Hitta rätt kompetens med Arbetsförmedlingens rekryteringsguide! I samarbete med Arbetsförmedlingen vi dig som företagare en digital tjänst som hjälper dig att hitta rätt rekryteringssätt, och därmed rätt personal och kompetens till din verksamhet.

Fyll i den kompetens du behöver så visas olika rekryteringssätt du kan avända dig i jakten på rätt personal. Ibland kan det vara mer effektivt att själv leta i Arbetsförmedlingens utbud än att publicera en platsannons.

 

Kan ditt företag erbjuda praoplatser? Prao i grundskolan är obligatoriskt under 10 dagar. Behovet av platser är stort och det är värdefullt om vi tillsammans kan hjälpas åt att bygga en platsbank med praoplatser från företag i kommunen.

Om ditt företag vill ta emot en eller flera elever kan du registrera ditt företag digitalt på Samverka.nu.

Kontakt

Senast ändrad • 2020-04-29