Vanliga frågor socialt stöd

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om socialt stöd.

Det finns många sätt för dig och din förälder att få stöd, samtal och hjälp.

För dig som är förälder och mår dåligt och/eller har ett missbruk

  1. Ring socialförvaltningen på telefon 042-64126. Där får du prata med en mottagningssekreterare och berätta om din situation.
  2. Du bestämmer själv om du vill ta emot hjälp. Om du vill ha hjälp så startar en socialsekreterare en utredning och därefter påbörjas behandling av öppenvården på kommunen.
  3. När socialsekreteraren har träffat och lärt känna dig väljer vi tillsammans behandlingsmetod utifrån det behov du har.
  4. Det innebär att du kan komma på samtal en gång i veckan eller tre gånger i veckan. Vi anpassar stödet helt utifrån ditt behov. Det viktigaste är att du får ett friskare och bättre liv.

För dig som är barn och anhörig

  • Om du går i skolan kan du ta kontakt med din kurator eller skolsköterska.
  • Om din förälder inte vill ha hjälp kan du som barn och anhörig ändå få stöd av kommunens öppenvård. Ring vår servicetelefon 042-64420 så hjälper vi dig.
  • Är du 15 år eller äldre kan du även ringa eller mejla anhörigstödet om du behöver prata med någon. Marie på anhörigstödet kan svara på frågor om missbruk och psykisk ohälsa. Hon kan även hjälpa till att slussa vidare till annan instans om det finns önskemål och behov.

Kontakt

Senast ändrad • 2022-06-03

Kontakt