Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

1551 skräphjältar håller rent i Åstorps kommun

Glada barn har källsorterat.

Foto: Håll Sverige rent

Under våren med start denna vecka kommer 1551 barn och ungdomar i kommunen lära sig mer om nedskräpning och vilka konsekvenser den får för miljön och oss själva.

Skräp-plockarveckan är en del av kampanjen Vi håller rent och tillsammans kommer vi lära oss om nedskräpningens konsekvenser samtidigt som vi gör Åstorps lite finare.

 

Skräpplockning med barn är en pedagogisk aktivitet. Meningen är inte att barnen ska städa och hålla rent efter vuxna, utan att själva lära sig att inte skräpa ner. Under veckans gång kommer barnen få massor av tillfällen att prata om återvinning, komsumtionssamhället och lära sig vad hållbarhet är. Det är också ett tillfälle att prata om vems ansvar det är att det ligger skräp i naturen och varför människor slänger skräp.

 

Håll Sverige rent - hsr.selänk till annan webbplats

När du vill veta mer, kontakta...

Petra Johansson

Miljöstrateg

042-640 94

petra.johansson@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2019-04-22
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-08-20

  Medborgardialoger för ett tryggare Åstorp


  Kommunen arbetar tillsammans med polisen för att öka tryggheten i Åstorps kommun. Under tre tillfällen i september anordnas medborgardialoger på olika platser där du som medborgare får möjlighet att svara på frågor kring trygghet och säkerhet.
  » Läs mer


 • 2019-08-20

  Invigning Arboretum Circle of Life


  Idag invigdes Arboretum Circle of Life Åstorp med pompa och ståt. I arboreumet har 55 träd och buskar planterats för att sprida kunskap om Söderåsens natur och fungera som en entré till Skåneleden och Söderåsen. 
  » Läs mer


 • 2019-08-16

  Årets trygghetsmätning


  Nu är det dags för Åstorps kommun att tillsammans med Polismyndigheten genomföra den årliga lokala trygghetsmätningen. Totalt får 900 medborgare i åldern 16-85 år i Åstorps kommun möjlighet att svara på hur de ser på tryggheten i sitt bostadsområde.
  » Läs mer