Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Ambulerande konst på boendet Astern

Konstverk på tre kvinnor med röda läppar.

Foto: Kristian Håkansson

Under onsdagen installerades konstverk gjorda av Annlis Krüger, Ulla Wollin-Kulle, Bertin Fradera och Karin Håkansson på det särskilda boendet Astern i Åstorp.

Tanken att att konsken ska besöka medborgaren, istället för tvärt om. I detta fall ska konsten på nära håll besöka boende på Astern. Till varje konstverk finns information om verket och konstnären.

 

Redan vid installationen kom nyfikla hyresgäster fram och tittade på verken. Konsten kommer att flyttas runt på Astern så att alla kommer få möjlighet att ta del av dem.

 

Projektet är ett samarbete mellan Astern och Åstorps bibliotek.

Senaste publiceringsdatum: 2018-12-06
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2018-12-13

  Björnekullaskolan bjöd på stämningsfullt luciatåg


  Lucior, tärnor, stjärngossar och tomtar radade upp sig under torsdagsmorgonen för traditionsenligt luciafirande på Kulturhuset Björnen. Tillsammans bildade de ett stämningsfullt luciatåg.
  » Läs mer


 • 2018-12-13

  Åstorps kommun lanserar e-tjänster


  Nu lanserar vi vår e-tjänstportal där e-tjänster och blanketter finns samlade inom olika ämnesområden. Via e-tjänsterna kan du sköta många av dina ärenden med kommunen digitalt och framför allt - när det passar dig!
  » Läs mer


 • 2018-12-12

  Lugn stämning på Björnekullaskolan


  Trots förra veckans händelser har skolverksamheten fungerat bra på Björnekullaskolan. Stämningen på skolan bedöms som lugn och trygg men med en ökad medvetenhet om vilka rutiner som ska följas vid hot och våld. Elevhälsoteamet och skolkurator finns fortsatt på plats för att möta eventuell oro.
  » Läs mer