Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Arboretum byggs för att öka kunskapen om Söderåsen

Grön natur vid Kalvhagen i Åstorp.

Fredagen den 1 februari tas det första symboliska spadtaget till ett arboretum där träd och buskar ska växa fram för att sprida kunskap om Söderåsens natur och fungera som en entré till Skåneleden och Söderåsen.

Söderåsens naturskatt samlad på ett och samma ställe - det är tanken bakom ”Arboretum Circle of Life Åstorp”. Arboretumet ska användas som en mötesplats för att stimulera till kunskap och lärdom om den växtrikedom som finns i tätortens närhet. Det kan även användas som en startpunkt inför en längre vandring på Skåneleden eller i nationalparken.

 

Under våren kommer ett uteklassrum och en grillplats att byggas omgivet av ett 50-tal träd och buskar som finns på Söderåsen i form av två cirklar. Klassrummet kan bland annat användas som ett pedagogiskt verktyg för förskolor och skolor.

 

Projektet kommer att genomföras i samverkan med bland annat Åstorps kommun, Länsstyrelsen i Skåne län, Stiftelsen Gripen, Naturentreprenad Syd och Åstorps Turistförening.

 

Det första spadtaget kommer att tas tillsammans med 160 förskole- och skolbarn, lärare och kommunstyrelsens vice ordförande Lars-Erik Petersson. Invigning av området kommer att ske innan sommaren.

 

Datum och tid: Fredag den 1 februari, klockan 09.30

Plats: Vid Kalvhagens naturreservat på Odengatan

Senaste publiceringsdatum: 2019-01-31
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-08-20

  Medborgardialoger för ett tryggare Åstorp


  Kommunen arbetar tillsammans med polisen för att öka tryggheten i Åstorps kommun. Under tre tillfällen i september anordnas medborgardialoger på olika platser där du som medborgare får möjlighet att svara på frågor kring trygghet och säkerhet.
  » Läs mer


 • 2019-08-20

  Invigning Arboretum Circle of Life


  Idag invigdes Arboretum Circle of Life Åstorp med pompa och ståt. I arboreumet har 55 träd och buskar planterats för att sprida kunskap om Söderåsens natur och fungera som en entré till Skåneleden och Söderåsen. 
  » Läs mer


 • 2019-08-16

  Årets trygghetsmätning


  Nu är det dags för Åstorps kommun att tillsammans med Polismyndigheten genomföra den årliga lokala trygghetsmätningen. Totalt får 900 medborgare i åldern 16-85 år i Åstorps kommun möjlighet att svara på hur de ser på tryggheten i sitt bostadsområde.
  » Läs mer