Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Åstorps kommuns bokslutskommuniké för 2017 finns nu att läsa

Foto: Michael Svensson, Åstorps kommun

Åstorps kommuns bokslutskommuniké för 2017 – kommunens siffror i korthet

Bokslutskommunikén för 2017, det dokument som ger en kortfattad, övergripande bild över Åstorps kommuns ekonomiska årsresultat, visar på utmaningar i budgeten men ett ökat inflyttande till kommunen.

Bokslutskommunikén levererar en sammanfattning i siffror av året som gått. I denna finns bland annat befolkningsstatistik, information om arbetsmarknad, investeringar och kommunens preliminära resultat för det gångna året.

 

Under februari redogjordes kommunikén för kommunen i Kommunstyrelsen och Kommunens arbetsutskott. Siffrorna visar på ett lägre resultat jämfört med budgeten för 2017. Budgeterat resultat var satt till 19 miljoner kronor och resultatet blev 4 miljoner kronor. En annan utmaning vi står inför är den växande arbetslösheten.

 

En positiv utveckling märktes dock i befolkningsökningen och de investeringar som gjorts, framför allt gällande de digitala verktygen i kommunen skolor.


- Vi står inför samma utmaningar som de flesta kommuner gör, vilket innebär att vi framöver måste ha ett helhetsperspektiv, nytänk och förbättrade, interna processer för att framöver leverera samhällsnyttiga funktioner till våra kommuninvånare, säger Magdalena Stajcic, ekonomichef i Åstorps kommun.

 

- Det handlar om att vi ska göra det vi gör bättre och mer effektivt tillsammans, avslutar hon.

 

 

 

Åstorps kommuns bokslutskommuniké 2017PDF (pdf, 449.4 kB)

 

När du vill veta mer, kontakta...

Magdalena Stajcic

Ekonomichef

Tel 042-640 42

magdalena.stajcic@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2018-02-19
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna

 • 2018-07-20

  Stort evenemang på Gamla torg - Allsång med Riksteaterföreningen Åstorp


  Det har varit ett fullspäckat schema för de yngre nu i sommar. Här kommer något för de något äldre -- Allsång! Boka in torsdagen den 26 juli kl 19 om du inte redan gjort det. Fri entré!
  » Läs mer


 • 2018-07-19

  Fortsatt eldningsförbud i Åstorp


  Den senaste tidens sommarvärme och solsken innebär att det är extremt torrt i markerna och därmed stor risk för antändning och brandspridning i terrängen. Den 14 april utfärdades eldningsförbud i kommunen och det gäller fortfarande.
  » Läs mer


 • 2018-07-10

  Åstorps kommun hjälper djuren i torkan!


  Det är tuffa tider för böndernas djur – varje grässtrå räknas! Och vi vill naturligtvis gärna hjälpa till och erbjuder därför bönder att använda en del av kommunens marker till förfogande eller för att klippa ner gräset och använda som foder. Vissa ytor går att stängslas till tillfälligt bete. Ytorna varierar allt från 1 till 10 hektar.
  » Läs mer