Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Barn och äldre firade midsommar tillsammans

Midsommar

Dans runt midsommarstången.

Förskolan Piongården bjöd in vård- och omsorgsboendet Backsippan till ett trevligt midsommarfirande. På agendan stod dans runt midsommarstången, jordgubbstårta och sång.  

Vård- och omsorgsboendet Backsippan och Piongården har sedan flera år ett uppskattat och mycket givande samarbete vid högtider. Då träffas de äldre och barnen och firar midsommar, påsk och lucia tillsammans.


Bland de boende från Backsippan fanns Alice, 98 år, med och vi fick ta del av hennes historia som starkt engagerad i förskolornas framväxt i Åstorps kommun. Alice som är utbildad barnsjuksköterska såg under 1950-talet behovet av förskolor. Hon var politiskt aktiv och verkade för kvinnors möjligheter till att komma ut i arbetslivet.

Senaste publiceringsdatum: 2019-06-20
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-08-20

  Medborgardialoger för ett tryggare Åstorp


  Kommunen arbetar tillsammans med polisen för att öka tryggheten i Åstorps kommun. Under tre tillfällen i september anordnas medborgardialoger på olika platser där du som medborgare får möjlighet att svara på frågor kring trygghet och säkerhet.
  » Läs mer


 • 2019-08-20

  Invigning Arboretum Circle of Life


  Idag invigdes Arboretum Circle of Life Åstorp med pompa och ståt. I arboreumet har 55 träd och buskar planterats för att sprida kunskap om Söderåsens natur och fungera som en entré till Skåneleden och Söderåsen. 
  » Läs mer


 • 2019-08-16

  Årets trygghetsmätning


  Nu är det dags för Åstorps kommun att tillsammans med Polismyndigheten genomföra den årliga lokala trygghetsmätningen. Totalt får 900 medborgare i åldern 16-85 år i Åstorps kommun möjlighet att svara på hur de ser på tryggheten i sitt bostadsområde.
  » Läs mer