Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Nu planterar vi sommarblommor i Åstorp!

Foto: Linda Haddemo, Åstorps kommun

Den blomstertid nu kommer - i Åstorp!

 

Sommartider! Titta så fint Jenny Johansson och kollegorna på park och gata gör när de planterar sommarblommor runt om i Åstorp.

Nu planteras sommarblommorna! Ungefär 2 500 stycken plantor sätts i dagarna i krukor och urnor på gator och torg runt om i Åstorp för att vi ska få en härlig sommarkänsla.

Det tar nästan en vecka att få alla blommor på plats i jorden. Sedan ska de skötas med bevattning ett par dagar i veckan hela sommaren.

– Blommorna beställs redan på vintern, så det känns fint att se dem på plats nu när sommaren är här, säger Jenny Johansson, på park och gata i Åstorp. Årets temafärger i centrum i år blir bland annat lila och vit, säger hon.

Tack Jenny med flera på park och gata för att ni gör så fint i Åstorp!

 

När du vill veta mer, kontakta...

Jörgen Wallin

Teknisk chef

Åstorps kommun
jorgen.wallin@astorp.se

Telefon: 042-640 80

Senaste publiceringsdatum: 2017-06-20
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna

 • 2018-07-10

  Åstorps kommun hjälper djuren i torkan!


  Det är tuffa tider för böndernas djur – varje grässtrå räknas! Och vi vill naturligtvis gärna hjälpa till och erbjuder därför bönder att använda en del av kommunens marker till förfogande eller för att klippa ner gräset och använda som foder. Vissa ytor går att stängslas till tillfälligt bete. Ytorna varierar allt från 1 till 10 hektar.
  » Läs mer


 • 2018-07-03

  Vi söker personer till en intervju


  Har du en intressant bakgrund? Ett intressant intresse, hobby eller livsstil som du gärna vill berätta för andra om för att inspierera? Då vill vi gärna prata med dig en halvtimme!
  » Läs mer


 • 2018-06-28

  Elcyklar som förändrar


  Nu är det dags för de med funktionshinder att få testa något livsförändrande. Nämligen elcyklar som öppnar nya möjligheter till omsorg och skapar gemenskap.
  » Läs mer