Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Trafikverket avstängning E6

Foto: Trafikverket

E6 stängs av i oktober

E6 vid trafikplats Alnarp norr om Malmö stängs helt i båda riktningarna den 11 oktober och cirka två veckor framåt. Trafiken leds om till andra vägar – räkna därför med köer och stora trafikstörningar i sydvästra Skåne.

För att kunna bygga ut järnvägen mellan Lund och Arlöv måste Trafikverket bygga om motorvägsbron för E6 över spåren vid trafikplats Alnarp norr om Malmö. E6 kommer vara avstängt i båda riktningarna vid trafikplats Alnarp.

 

All trafik leds om till andra vägar. Under avstängningen kör Skånetrafiken extra tåg och längre tåg.

 

Trafikverket kommer även göra underhållsarbeten på E6 norr om trafikplats Alnarp veckorna innan avstängningen, vilket också kan påverka trafiken.

 

Motorvägsbron byggs om i två etapper. Den första etappen hösten 2018, den andra under perioden 2020-2022. Då kommer E6 att stängas av igen cirka två veckor.

 

Mer information hittar du på Trafikverkets hemsida!länk till annan webbplats 

När du vill veta mer, kontakta...

Trafikverket

Kontaktcenter: 0771-921 921 

Senaste publiceringsdatum: 2018-09-17
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-08-20

  Medborgardialoger för ett tryggare Åstorp


  Kommunen arbetar tillsammans med polisen för att öka tryggheten i Åstorps kommun. Under tre tillfällen i september anordnas medborgardialoger på olika platser där du som medborgare får möjlighet att svara på frågor kring trygghet och säkerhet.
  » Läs mer


 • 2019-08-20

  Invigning Arboretum Circle of Life


  Idag invigdes Arboretum Circle of Life Åstorp med pompa och ståt. I arboreumet har 55 träd och buskar planterats för att sprida kunskap om Söderåsens natur och fungera som en entré till Skåneleden och Söderåsen. 
  » Läs mer


 • 2019-08-16

  Årets trygghetsmätning


  Nu är det dags för Åstorps kommun att tillsammans med Polismyndigheten genomföra den årliga lokala trygghetsmätningen. Totalt får 900 medborgare i åldern 16-85 år i Åstorps kommun möjlighet att svara på hur de ser på tryggheten i sitt bostadsområde.
  » Läs mer