Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Barn hoppar hage på skolgården

Barnen på Nyvångs skola hoppar hage på rasten. Foto: Linda Eklund

Extra satsning mot mobbning i Åstorps kommun

Alla barn har rätt att känna sig trygga i skolan. Inför skolstarten gör Nyvångs skola en extra satsning för att förebygga och sätta stopp för att mobbning och trakasserier ska få ske i skolan. Anti-mobbningsprojektet ska pågå under hela läsåret.

I den senaste trivselenkäten svarade barnen som går i Nyvångs skola att de i sin helhet trivs väldigt bra.

 

- Även om vi har varit förskonade från mobbning så säger barnen dumma saker till varandra som de inte riktigt förstår vad det leder till. Nu vill vi göra en tuffare satsning för att visa att vi tar det här på allvar. Vi hoppas att satsningen på projektet kommer visa sig tydligt i nästa termins enkät, om inte så får vi hitta på något annat, säger Jenny Lindahl, biträdande rektor på Nyvångs skola.

Satsningen ska pågå under hela läsåret och leda till en trygg och bra skolmiljö för barnen. Barnen ska även förstå hur de ska bete sig mot varandra och använda ett vårdat språk.

 

- Vi tror det är viktigt att vara tydliga och förklara när något är fel för att tillsammans skapa en gemensam värdegrund, säger Jenny.


Nyvångs skola har inhandlat en anti-mobbningsskylt som kommer synas när man går in på skolgården och personalen kommer ha på sig små pins med budskapet. Föräldrarna är även informerade om satsningen.

 

 

När du vill veta mer, kontakta...

 

Jenny Lindahl

Biträdande rektor

Nyvångs skola

 

Telefon: 042-642 08

jenny.lindahl@astorp.se

 

Senaste publiceringsdatum: 2018-08-21
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna

 • 2018-09-21

  SMHI utfärdar klass 1 varning


  I helgen väntas det blåsa starka vindar. SMHI:s prognos ger oss sydvästliga vindbyar 21-24 m/s som avtar något ju längre helgen fortskrider.
  » Läs mer


 • 2018-09-20

  Träffa polisen i Åstorp!


  På tisdagseftermiddagarna kommer Polisen fortsättningsvis stå med sitt mobila poliskontor vid Gamla torg i centrala Åstorp.
  » Läs mer


 • 2018-09-20

  Natoövning i Norge påverkar trafiken i Skåne


  I höst genomför NATO en större militärövning i Norge. För Skåne betyder det en ökning av trafik från slutet av september till slutet av oktober då delar av övningsdeltagarna passerar till och från övningen på landsväg och järnväg. Mest belastat blir troligtvis väg E4/E6 samt västra stambanan.
  » Läs mer