Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Extremt hög brandrisk och torka i skog och mark

Räddningstjänsten i Skåne uppmanar allmänheten att inte elda, grilla eller utföra andra aktiviteter som skapar öppen låga eller gnistor i anslutning till skog eller mark, så att eld kan spridas i terräng.

Under gårdagen hanterade räddningstjänsten ett flertal bränder i skog och mark, framförallt i nordvästra och nordöstra Skåne.

 

- På grund av den extrema torkan i kombination av relativt höga vindhastigheter blir bränderna svåra att hantera och kan spridas okontrollerat, säger Christer Ängehov, regional räddningschef i beredskap.

 

Vårens varma väder i kombination med lite nederbörd har skapat en extrem torka med mycket höga brandriskvärden i hela södra Sverige. Även Skåne har kommit upp i det högsta värdet 5E - extrem stor brandrisk i skog och mark.

 

Brandriskprognosen för nordvästra Skåne hittar du på RSNV:s hemsida och för övriga delar kan du hitta lokala värden i appen "Brandrisk ute" som finns både för Android och iOS.

 

Brandriskprognos - rsnv.selänk till annan webbplats

När du vill veta mer, kontakta...

Nordvästra Skånes räddningstjänst

www.rsnv.selänk till annan webbplats

Senaste publiceringsdatum: 2019-04-24
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-08-20

  Medborgardialoger för ett tryggare Åstorp


  Kommunen arbetar tillsammans med polisen för att öka tryggheten i Åstorps kommun. Under tre tillfällen i september anordnas medborgardialoger på olika platser där du som medborgare får möjlighet att svara på frågor kring trygghet och säkerhet.
  » Läs mer


 • 2019-08-20

  Invigning Arboretum Circle of Life


  Idag invigdes Arboretum Circle of Life Åstorp med pompa och ståt. I arboreumet har 55 träd och buskar planterats för att sprida kunskap om Söderåsens natur och fungera som en entré till Skåneleden och Söderåsen. 
  » Läs mer


 • 2019-08-16

  Årets trygghetsmätning


  Nu är det dags för Åstorps kommun att tillsammans med Polismyndigheten genomföra den årliga lokala trygghetsmätningen. Totalt får 900 medborgare i åldern 16-85 år i Åstorps kommun möjlighet att svara på hur de ser på tryggheten i sitt bostadsområde.
  » Läs mer