Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Filmfestival avslutar terminen på Örtagårdens förskola

Film i hyllinge

Örtagårdens förskola i Hyllinge avslutar terminen med filmfestival för barn och föräldrar.

På förskolan används digitala verktyg på ett pedagogiskt sätt för att gynna barnens lärare. De arbetar till exempel med en inläsningstjänst som bland annat möjliggör att barnen kan lyssna på böcker på olika språk.

 

- Ett av våra fokusområde läsåret 2019-20120 har varit digitalisering. För oss i förskolan innebär det att vi ska använda oss av olika digitala verktyg i barns lärprocesser. Det kan vara att projicera bilder på väggen när vi läser böcker eller att barnen deltar i dokumentation genom att själv fotografera det som de tycker är viktigt med hjälp av en kamera eller lärplatta, säger Cecilia Jönsson, biträdande förskolechef.


Barnen arbetar även med Green Screen där de knyter ihop arbetet med källkritik och programmering - både analogt och digitalt.

- Vi vill sprida en positiv bild av digitaliseringen i förskolan. Idag debatteras det mycket i medier att barnen inte behöver mer skärmtid och det håller jag med om, men de behöver lära sig om digitala verktyg och hur de kan användas och vårt samhälle kräver denna kunskap av oss i dag och än mer i framtiden.

 

När du vill veta mer, kontakta...

Cecilia Jönsson

Biträdande förskolechef

 

tel: 073-425 43 88

cecilia.jonsson@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2019-06-05
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna