Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Föreskrift vid rådande eldningsförbud

Generellt eldningsförbud råder vid brandriskvärde 4 (stor brandrisk), 5 (mycket stor brandrisk) och 5E (extremt stor brandrisk) inom kommunens geografiska område.

Kommunen överlåter till Räddningstjänsten Skåne Nordväst inre befäl/Tjänsteman i beredskap att dagligen utifrån SMHI:s brandriskvärden bedöma brandrisken i skog och mark utifrån FWI-värdet i (fukthalter i de tre olika markskikten) och HBV-värdet (markvattenhalter både i ett ytligt och ett djupare markskikt) se aktuell brandriskprognos på www.rsnv.se/brandriskprognoslänk till annan webbplats.

 

Föreskrift vid rådande eldningsförbud Åstorps kommunPDF (pdf, 383.1 kB)

 

Riktlinjer för eldning utomhus

När du vill veta mer, kontakta...

Räddningstjänsten Skåne Nordväst

www.rsnv.selänk till annan webbplats

Senaste publiceringsdatum: 2019-04-25
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-08-20

  Medborgardialoger för ett tryggare Åstorp


  Kommunen arbetar tillsammans med polisen för att öka tryggheten i Åstorps kommun. Under tre tillfällen i september anordnas medborgardialoger på olika platser där du som medborgare får möjlighet att svara på frågor kring trygghet och säkerhet.
  » Läs mer


 • 2019-08-20

  Invigning Arboretum Circle of Life


  Idag invigdes Arboretum Circle of Life Åstorp med pompa och ståt. I arboreumet har 55 träd och buskar planterats för att sprida kunskap om Söderåsens natur och fungera som en entré till Skåneleden och Söderåsen. 
  » Läs mer


 • 2019-08-16

  Årets trygghetsmätning


  Nu är det dags för Åstorps kommun att tillsammans med Polismyndigheten genomföra den årliga lokala trygghetsmätningen. Totalt får 900 medborgare i åldern 16-85 år i Åstorps kommun möjlighet att svara på hur de ser på tryggheten i sitt bostadsområde.
  » Läs mer